onsdag 28 oktober 2009

Fuck you förkväll

Jag är så jävla arg att jag inte vet vad jag ska göra!

Har just sett lite av programmet Förkväll i Tv4 med Carin da Silva, Yvonne Ryding och hon den gamla översminkade som var med i Let's Dance.

På de få minuterna jag orkade kolla var en personlig tränare med i programmet, som ikväll skulle handla om hälsa, skönhet och träning. Den manliga personliga tränaren instruerade en tjej att göra massa övningar som skulle vara bra speciellt för kvinnor. T.ex utfall där man inte lägger vikt på utfallsbenet eftersom, jag citerar, "inga kvinnor vill bygga muskler på låret för det är inte snyggt att ha stora muskler ovanför knät om man ska ha klänning". Vidare berättade han om att man kunde öva på att hålla in magen när man t.ex kör bil eftersom många kvinnor som tränar mycket ändå får lite putmage för att inälvorna putar ut under revbenen! VE OCH FASA! Som tur är tyckte han dock att detta kunde motverkas genom att suga in magen i tjugo sekunders-intervaller då och då.

Sen fick vi också se en helt normalbyggd tjej som de hade tagit massa tester på. Tydligen var hennes fettmängd runt magen alarmerande eftersom hon kunde hamna i riskzonen för hjärt och kärlsjukdomar. Rådet av den kvinnliga experten: Träna regelbundet och allsidigt! Man såg tydligt att tjejen i fråga kände sig jättedum och bortgjord.

För att lätta upp stämningen lite kom den personliga tränaren också fram och påpekade att tjejen faktiskt inte hade någon ursäkt att inte träna ordentligt när, jag citerar igen, "så många kvinnor som är mycket äldre och har massor med barn t.ex Demi Moore ser så fantastiska ut"!

Tack Tv4! Tack Förkväll! Precis vad vi kvinnor behöver höra och se! Sjukt bra jobbat!

6 kommentarer:

  1. Åh herregud, tur att man missade det programmet... Demi Moore-citatet är ju verkligen ett bra argument, eftersom vi alla liksom hollywoodkändisarna har råd med egna kockar, personliga tränare och sen liksom dem skär bort allt det som inte gick att springa eller banta bort.

    SvaraRadera
  2. Demi Moore var kanske det sämsta exemplet någonsin...hon e ju så SJUUUUUUUUUKT opererad!! Skriv en arg insändare till TV-4 vet jag! You go Girl!!

    SvaraRadera
  3. Han har ju rätt!!
    Käpprätt åt helvete fel that is!!!

    SvaraRadera
  4. Ja vad säger man... sorgligt & upprörande så det ryker ur öronen, jävelhuven är vad de är!

    SvaraRadera
  5. Jösses flickor, nu går det åt pipsvängen med kvinnosynen igen! Läs också "Äntligen 'får' också mammor åka skidor" i torsdagens DN, på insändarsidan. Förutom barnvagnspassning erbjuder Sälen en backe som är lättare än lättaste grön som tydligen fått markeringen rosa. Där kan nyblivna mammor kanske bli av med graviditetshullet utan att utveckla några förfulande muskler. Det jag nu grubblar över är hur Förkväll respektive Sälen tänker sig sina målgrupper.Försökte själv göra utfall utan att lägga vikt på utfallsbenet men tappade balansen
    på grund av midjefettet, föll och fick blåmärken på de förtvinade låren. Nu kan jag inte ha kjol i alla fall. Herre till vem skole vi gå?
    Cool Cat

    SvaraRadera