torsdag 31 december 2009

Tvåhundrasextio...


kilometer kvar till Götet. Solen gick just ner. Det är minus elva. Vi har just ätit äcklig snabbmat på Max. Total nostalgi på stereon med Kent, Laakso och Beatles. E20 har aldrig varit vackrare.

Ego-årskrönika

Nu är det snart till ända. Året 2009. Detta år kommer jag att kalla för ytterligheternas år. Många, många tårar har jag gråtit och den nattsvartaste sorg har fyllt min bröstkorg flera gånger under året. Men detta var också året då jag fann kärleken. På riktigt. Ingenting kommer någonsin bli sig likt.

Januari: De första timmarna på det nya året spenderade jag kräkandes av smärta (den typen vissa utvalda kvinnor upplever en gång i månaden) på toaletten i en stuga i Norrtälje skärgård. Jag visste redan då att det här året skulle bli tufft...

Februari: Jag åkte till Paris med lillebror Jakob och Mr. Ida för att hälsa på lillasyster Rebecka. På planet hem blev jag av med min älskade kamera. Jag och Daniel gjorde slut. Jag fick reda på att jag fått jobb ännu en säsong på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby.

Mars: Min lägenhet var svinigt dyr och jag hade allvarliga ekonomiska probs. Ändå var jag på rätt gott humör. Träffade mina vänner så mycket jag kunde och jobbade med fina arbetskamrater på Vila på Götgatsbacken. Skidåkning i underbara Trysil med pappa blev det också.

April: Våren kom men var seg i starten. Min träningsdisciplin byttes sakta men säkert ut till ett mer dekadent leverne med vin istället för middag och sena utekvällar med Hannah, Yai-Li, Lillan och Charlie. Jag såg Tina Turner för andra gången i mitt liv i Globen och var rätt tillfreds med saker och ting.

Maj: Det första som hände i maj var att jag hälsade på min vän Robert i Malmö. Det var kanske den bästa trip jag gjort i hela mitt liv. Efter några dagar av strålande sol, promenad i en bokskog, frukost på balkongen och vansinnesspenderingar på frukt på Möllan åkte jag hem med pirr i magen av både en förälskelse och nervositet för vad det skulle leda till. Jag flyttade till Vimmerby igen och började repa. En nära vän gjorde mig väldigt, väldigt ledsen.

Juni: Premiär i Vimmerby. Michael Jackson, min största idol sedan barnsben gick bort. Jobbet var roligt men de sociala strukturerna (eller avsaknaden av dem) var frustrerande. Robert kom och hälsade på och vi började ses som ett par. De bästa dagarna på hela sommaren spenderades med ett ljuvligt gäng på Västkusten. Malin Molin och Robert var mina bästa stöd.

Juli: Mycket jobbigt på jobbet. Jag var ledsen varje dag men visade det så lite som möjligt. Skrev inte så mycket om det i bloggen heller... De bästa dagarna var de lediga dagarna då jag fick umgås med Robert och de som jag älskar. Träffade familjen Noack för första gången och de blev mig så oerhört kära direkt. Var hemma i Stockholm och lapade sol, gick på Rosendahl och träffade familj och vänner. Harriet och Oskar kom till Vimmerby. Det var väldigt väldigt fint. Blåbärssäsongen började...

Augusti: Lillan, Keba och Gotland! Härligt med en frizon. Min före detta vän trappade upp sin utfrysning av mig till att även innefatta gliringar och elakheter bakom ryggen. Jobbigt att gå till jobbet. Efter drygt två månaders konstant illamående och kronisk trötthet fick jag åka till sjukhuset i Västervik tre gånger. Jag fick hjälp av snälla sköterskor och två doktorer. Ångest, svåra beslut och ont, ont, ont. Världens bästa mamma och Yai-Li kom och tröstade.

September: Den stora sorgens första månad. Roberts far Lennart försvann plötsligt. Alldeles för plötsligt. Allt blev upp och ner. Robert och jag spenderade varje dag ihop och pendlade mellan Malmö, Norrköping och Stockholm. En dag, ett ögonblick i sänder.Plötsligt fick jag åka in igen till sjukhuset, denna gång i Malmö. Ont, ont, ont igen. Många ljusa stunder också. Ledig tid med varandra. En extremt solig månad och svampplockning tog oss igenom det ledsamma på ett lite skonsammare sätt än det kanske kunnat bli. Morgonpromenader och kompismys hörde också vardagen till. Och jag blev erbjuden att vara med i Vasastansrevyn och Fröken Julie på Giljotin.

Oktober: Första dagen i oktober blev väldigt mycket bättre än första dagen i september. Min födelsedag och jag blev överraskad av Lillan o Charlie med tårta och paket. Vi hade kompismys varje måndag med Svenska Hollywoodfruar på tv. Jag åkte på en sjukt rolig audition i Köpenhamn och fick fin feed-back men ingen call-back. Jag började få det riktigt fint i lyan med laserade hyllor och blev en förvaringsfreak.

November: Vi började repa med revyn. Jag skrev min första sketch som de ville ha med. Jobbade som street-lärare i Vaxholm och fick sen jobb på dagis i Tallkrogen. Jag åkte till syster i Paris och hade det underbart. Var på ett galet pyssel-humör och sydde knappar och gjorde burkar osv...

December: Jag började jobba mer på dagis och blev så småningom erbjuden en fast helttidstjänst som jag inte helt tackade ja till. Vintern kom med sol och rimfrost. Vi började repa varje helg med revyn. Robert och jag sågs så mycket vi bara kunde och bakade lussebullar och drack glögg så det stod härliga till. Julen firade vi tillsammans hos mamma, hos pappa, i Malmö och kort i Stavsjö och det var bland de bästa jular jag nånsin haft.

Nu är det slut om några timmar. Vi ska snart sätta oss i bilen och åka till Göteborg och fina fina vänner. Jag kan redan nu lova att den här nyårsaftonen inte kommer att spenderas kräkades av smärta och därför tror jag att 2010 kommer att bli ett magiskt år! Gott nytt år allihop! Tack för att ni tagit er tid att läsa min blogg under året!

Nu är det klippt

Idag satte jag mig under saxenoch blev av med 4kghår. Jag har lite hår kvar förstås. Men bara lite.

På morgonen gick jag och Rob över till Yai-Li som låg superförkyld hemma lite längre bort på en av Söders kullar. Där hängde vi en stund och kollade Lilla Huset på prärien. Yai-Li ser ut som en ballerina redo för svansjön när hon är sjuk.

Jag handlade två finfina rouger på Make up store på rea samtidigt som Robert satte upp den fina spotlightskenan jag fick av honom i julklapp på hyllan ovanför diskbänken. Vilket genusmedvetet par va? Hursomhelst så blev det så jävla fint det där med lampan. Plötsligt ser man vad man diskar och vad man lagar för mat!

På kvällen blev vi lite ledsna efter att ha gått en promenad i de vackra dimmiga kulturkvarteren runt Fjällgatan. Vi blev ledsna för att vi snart måste skiljas åt igen. Men våren går fort, fort, fort och snart kommer det nya året med ljus, värme, blommor och skratt.

tisdag 29 december 2009

Vad folk söker efter

Det här är vad folk sökt för ord på google som hamnat på min blogg... Mina personliga favvosar är Råg, RYGGEN (med versaler), fuck och kräkodör... Happy reading all of you!

With which key words
1.
reinhard
4
2.
noack
2
3.
lennart
2
4.
josefine
2
5.
josefin
2
6.
fuck
1
7.
RYGGEN
1
8.
RåG
1
9.
videos
1
10.
träning
1
11.
Förkväll
1
12.
I
1
13.
kräkodör
1
14.
mina
1
15.
systrar
1

Total
22

Hemma


Och det firas med frukostpicknick på golvet.

måndag 28 december 2009

Mer familj, ge mig, mer familj, jag vill ha, mer familj

Överallt i Sverige är det snö. Snö, snö och mera snö. Överallt utom i Malmö. Men det gör inget, för det är väldigt mysigt att vara här ändå. De grå molnen ligger som en kompakt blöt filt över stan och gör att allt och alla ser helt sömndrukna ut efter långhelgen som var.

I förrgår firade vi hemma hos Roberts höggravida syster och resten av familjen Noack. Det var väldigt mysigt och fint att träffa dem alla igen. Dagen innan det firade vi jul hemma hos pappa på Götgatan. Det var också väldans mysigt och vi åt kalkon och hade återigen improrim till klapparna. Fina fina familj.

Igår hade vi Roberts familj och farbrors familj över på fika. Då var vi så trötta på julmat att vi gjorde grönsaksdip och fruktsallad med glass. Bra drag känns det som. När de hade åkt hem gick vi ut och drack två glas på ett supermysigt hak på Möllan. Såhär mycket tid tillsammans har vi inte haft sen i september och det känns så sjukt lyxigt att gå och lägga sig och veta att vi ska sova med varandra nästa natt också. Och när jag nu ska tillbaka till Stockholm så ska Robert följa med.

Först ska vi dock stanna till hos Roberts mamma och familj i Stavsjö, och då ska jag följa med. Lyxilyx. Mycket familj blire. Och desto mer kanske det blir...senare idag. Då kanske Robert blir morbror.

lördag 26 december 2009

Småland igen


Men denna gång bara på genomresa. Nu är spolarvätskan slut igen. Snart framme i Malmö.

fredag 25 december 2009

Joyeaux Noël


Såhär såg vi ut, jag och mina syskon, en jul för längesen. Ganska söta, ganska obehagliga och ganska för mycket av allt. Lackskor alltså. Det har man för sällan nu mer.
I år har julafton inkluderat:
  • Otroligt mys
  • Strumpklappöppning i soffan
  • Kramar
  • Massor och åter massor av mat
  • Choklad
  • Apelsinklibbiga fingrar
  • Rimstuga
  • Vegetarianism x 2
  • En kärlek
  • Promenad i snö och solsken
  • Hemlagad knäck
  • Midnatssmässa
  • Kompismys
  • Julklappsöppning
  • Kalle
  • Lisbeth
  • Karl-Bertil
  • Kalla fötter under täcket
  • Impro-rim
  • Kärlek och mera kärlek

Nu är det andra dagen på julen och nu ska vi först till farmor och sen till pappa och imorgon till Malmö.

onsdag 23 december 2009

Snart snart snart...


är vi hemma i Vallentuna med hela Ikea-kassen full med klappar. Tänk att Robert är med! Det är den bästa julklappen! Och tänk att vi ska hem till cool cat och stora lillebror och att lillasyster kommer hem från landet långt bort! Snart är julefriden här!

tisdag 22 december 2009

Apelsiner apelsiner apelsiner

Yo.

Vad sjukt jobbigt det är att gå på stan i dessa tider. Jag är nästan klar med mina klappar. Men bara nästan och därför är det så jävla jobbigt att behöva trängas med alla andra lika hysteriska julklappsjägare.

Kvällen har dock varit rätt lugn och jag och Rob har ätit lax och avokado-sushi, druckit skogsbärsglögg och slagit in julklappar.

Nu är jag dock lite rastlös. Klockan är över elva och det finns nog inte massor att hitta på nu som inte involverar att gå ut och dricka alkohol. Jag har en galen craving efter apelsiner. Varför, varför, VARFÖR köpte jag inga innan jag gick hem?

Frukost


I morse satte vi på oss thermobrallorna och tog med oss frukosten i en ryggsäck. Nu sitter vi på en av söders högsta höjder och blickar ut över ett snöinbäddat djurgården i solsken. Gott liv liksom.

Idag - den bästa dagen


Åhhh. Idag känns det som att julafton redan har börjat för mig.
Robert är här.
Det är helt vitt ute och det luktar gran och glögg när man går ut.
Idag har vi julhandlat lite. Jag hann träffa revygänget för ett kort dansrep som blev ett sångrep. Sen har jag och Rob kommit hem och ätit ruskigt god pastasallad och druckit en nyupptäckt god flaska rödvin. Till efterrätt satte vi i oss en hel burk Ben&Jerry's Half Baked. Herregud. Den där glassen är verkligen från himmelen sänd.

Hela kvällen har vi haft massor och åter massor av tända ljus i lägenheten och lyssnar ständigt på min julspellista på spotify.

Det var längesen jag kände att jag inte kunde önska något annat i hela världen än att bara få ligga här i min egen soffa, i min egen überstädade lägenhet, och bara fläta fingrar och ben och titta in i de finaste och godaste ögon jag känner till.

Julafton schmulafton. Idag är den bästa dagen.

måndag 21 december 2009

Julklappslistan!

Då så.

Nu är ju röstningen avgjord. Femtiotre personer har röstat och med tanke på ålderspannet och den geografiska spridningen på läsare av denna blogg visar denna enkät med största säkerhet vad merparten av svenska befolkningen önskar sig i julklapp.

Ni som inte är färdiga med julklappsshoppandet kan alltså ta en titt här till höger och känna er lugna.

På första plats önskar sig svenskarna KÄRLEK. Det är fint tycker jag. Och lätt och billigt att ge. En bra julklapp helt enkelt. Något svår att slå in, men skam den som ger sig.

Om man inte har lust, ork eller tid att ge sin omgivning kärlek kan man ge bort en resa. Om du är rik eller jobbar på resebyrå kan du kanske punga ut till en solsemester till förslagsvis Bora Bora. I mellanprisklassen kan man ju ge bort en week-end i en av Europas huvudstäder. Ryanair är ju ett skitföretag, men billiga är de! Om du, som jag, känner ekonomisk samhörighet med en kyrkråtta kan du ju ge bort en SL-remsa. Farsta, Rinkeby och Bromma är ju exotiska platser för storstadsbon och kanske lockar nu i vår?

Överraskande och roligt är att tre personer fler önskar sig en dvärg i julklapp än de som önskar sig strumpor. Inte särskilt pk... but hey! På julen får man önska sig vad man vill!

Ganska många har önskat sig ett liv. Jag tror att det finns på Ullared. Men jag har aldrig varit där, så jag vågar inte lova nåt...

Knark är inte särskilt poppis bland mina läsare och det tar jag som ett positivt tecken. Undrar om Alex Schulman, Blondinbella eller Katrin Zytomieskbläs läsare hade happnat på samma ynka procenttal..? I think not.

Om ni är tvungna att ge bort klappar till någon ni verkligen ogillar, chefen, en ovän, din gammelmosters man etc. kan jag rekommendera (utan tvivel) Joe Labero-biljetter! Det är ingen jävel som vill se Joe Labero! För att verkligen vara säker på att denna julklapp blir lyckad måste du kanske köpa en biljett till dig själv också, så att du kan gå med och se till att ditt hatobjekt verkligen ser showen och inte bara slänger biljetterna. Ta med öronproppar, ögonbindel och spypåse eller anmäl dig som frivillig när Joe ska utföra sitt första försvinnande-trick.

Hoppas det går bra med kulklappshandeln allihop! Den här listan har hjälpt mig mycket,hoppas ni också kan nyttja den!

söndag 20 december 2009

Fjärde advent

Lördagarna är verkligen inte min starka bloggdag. Men nu är det söndag. Dessutom är det ju fjärde advent idag. Jag och Alexandra gjorde mysfrukost med smoothie, smörgåsar och pepparmintte. Nu är vi på skolan och repar för fullt för andra dagen i rad. Idag är det första genomdrag. Desutom andra reptillfället med hela orkestern, så det är lite kaosigt. Tycker ändå att det går riktigt bra för oss och ser fram emot premiären.



Ute snöar det som aldrig förr och jag är så himla glad att det för en gångs skull blir en ordentligt vit jul. Särskilt nu när Robert ska fira jul hemma hos oss. Han kommer ikväll och sen har vi flera lediga dagar på raken tillsammans. Känns som en ofattbar lyx.



Nu ska vi repa lite sång och dans med musikerna. Glad fjärde advent allihop!

fredag 18 december 2009

No we couldn't!

Ja, herregud vilken dag.

Busskaos på grund av snökaos. Blev mer än en timme försenad till Ikea. Hittade massa bra saker och höll mig en ganska bra bit under 1000 lappen. Julklappa, en födelsedagspresent och ganska många klappar till mig själv blev det. Bara förvaring för min del. Är ju en nybörjare på det och kan gå runt i timmar och botanisera bland askar, kartonger, tidsskriftsamlare och korgar.

Sen kan jag ju bara tacka min lyckliga stjärna att bussarna var så pass försenade för jag hann med sista gratisbussen hem med en hårsmån. Då var den tjugofem minuter sen... Kunde slutat illa det där.

När jag kom hem var jag först tvungen att bota min extrema hunger med en halloumisallad och sen bar det av till tvättstugan. Jag tyckte att jag var duktig och hade ganska lite tvätt den här gången. Det var nog så också, ända tills jag kom på att jag skulle tvätta alla mina mattor också. Usch, nu är klockan strax midnatt och jag har inte ens hängt det sista på tork än.

Det jag är mest stolt över är att jag packat färdigt kostymen till revyn. Det tog sin lilla tid. Var en bra stund uppe på vinden och som synd är kommer jag alltid ner med fler saker än det var tänkt därifrån.

Nu är lägenheten stökigare än nånsin. Jag har inte våttorkat någonstan, inte städat badrummet och inte plockat upp efter min laseringsstuga. Suck.

Imorgon ska jag intensivrepa och sen åka direkt till Uppsala på födelsedagsfest. Vem ska ordna i denna vedervärdiga röra? Tomten? Min polska städhjälp? Mina snälla barn?

Nä! Alla ovanstående är påhitt! Det blir jag som får ta tjuren vid hornen på söndag kväll.

Kom igen nurå!

Kom igen, kom igen! Heja heja! Bara en röst kvar på önskelistan så har vi nått målet på 50röster! Har du inte röstat? Gör det NU!

Hur går det?


Nu är laseringen helt färdig, räkningarna betalda, tvättid bokad och julkort skrivna. Då bär det väl av til Ikea då. Jag är liite nervös för att det kommer vara fullsmockat med folk, men det är skit man får ta i den här världen.


Dislike of the day: När man står i mataffären och ska välja frukt och en person som för en halv sekund sen fimpat sin cigg bufflar sig in mellan apelsiner och bananer och förpestar luften med sin äckliga andedräkt. Ibland vill jag slåss när detta händer. Oftast blir jag dock förlamad av kräkreflexen.

Yes we can

Ok, ok, ok! Är ni redo? Jag är redo!

Idag är jag frisk. Eller så gott som iallafall. Morgonens promenad i strålande sol med gnistrande sol och leende människor gjorde mig gott och nu ska jag orka resten av dagens mödor med energi och glädje.

  • Till exempel ska jag lasera färdig det där bordet. Bilder från detta kommer att bifogas senare.
  • Jag ska försöka hinna till Ikea och handla några av de sista julegåvorna.
  • Badrummet ska städas.
  • Golven ska våttorkas.
  • Julkorten ska skickas (jag veeet, två dagar för sent men fuck that, det är faktiskt tanken som räknas!)
  • Kostym till revyn ska packas
  • Tvätten ska bli ren
  • Räkningarna ska betalas

Kan vi klara av detta Josefin på en ynka dag? YES WE CAN!

Herre min je. Jag blir rörd över min egen amerikanska beslutsamhet och kämparglöd. Om jag var blind, dvärg eller autistisk skulle jag säkert få vara med i Extreme home make-over!

PS. Ni som ej röstat på vad ni önskar er i julklapp här till höger, just do it! Det är lätt som en plätt och målet är minst 50 röster innan röstningen är slut om 2 DAGAR BARA!

Ont


En rutin jag inte lyckats göra på så oerhört länge. Morgonpromenad vid Årsta. Världen är så vacker att det gör ont!

torsdag 17 december 2009

Den barmhärtiga och snygga samariten

Nu ska jag berätta om min konstiga dag.
...
Jag började med allt det där viktiga jag skulle göra.
Jag hann dammsuga hela lägenheten, dammtorka halva lägenheten mer noggrant än jag någonsin gjort och binda ihop alla mina trassliga sladdar (det största av trassel ni kan tänka er!) med söta små sidenrosetter. Blev av med säkert 5 meter sladd från min golvyta. Fattar inte varför jag inte gjort detta tidigare..?! Sen började jag vitlasera ett fult träbord på hjul som jag haft i ca tolv år. Då började jag känna mig lite yr. Och varm. Och dåsig. Fick gå och lägga mig med feber och total igenblockad näsa.
...
Så otroligt uschligt att bli sjuk när man för en gångs skull är ledig. Jag skulle ju tvätta och våttorka golven också! Och julhandla! Och återvinna! Och sen skulle jag och Yai-Li gå på konsert på kvällen (och innan skulle vi på en v.i.p-kväll, men det visste hon inte ens om för det var en överraskning). Nu blev det sängläge och tv istället.
Plötsligt ringer telefonen och det är personalchefen på dagiste där jag jobbar. Hon ringer och erbjuder mig ett fast heltidsvikariat på min favvoavdelning fram till sommaren. What? Jag har bara varit där i två veckor, så det är klart att jag blev glad och smickrad. Jag sa att jag blev jätteglad och att vi skulle prata mer på måndag. Nu vet jag inte alls hur jag ska göra... Det är ju fantastiskt skönt att veta att man har jobb, och speciellt på ett ställe där man trivs men fast... och heltid... det är ju inte vad jag tänkt mig riktigt.. Vad tycker ni att jag ska säga?
...
Nu på kvällen har jag tagit mig i kragen och gjort rotfrukter i ugn. När jag satt i soffan och väntade på att det skulle bli färdigt bankade det ashårt på dörren. Personen utanför höll ett finger för titthålet så jag kunde inte se vem det var... Jag hann tänka att "om det är en våldtäktsman ska jag knäa honom i skrevet". Men det var ingen våldtäktsman. Det var Yai-Li. Underbara, vackra fina Yai-Li som kom med en krya-på-dig-påse, fylld med allt man någonsin kan vilja ha när man är sjuk och ynklig! Kolla bara:
Tänk vilken tur jag har som har en sådan vän som hon!

Skönhetsakuten

Tänkte blogga lite om mina senaste bästa skönhetsköp. Jag är ju inte så bra på det där med hud och hår som andra tjejer. Jag är den som smort in mig i den billigaste hudkrämen jag kunde hitta på ICA ganska länge.

Även om jag gillat lyxiga produkter och sånt så har jag sällan själv valt att lägga pengar på just det. Annat är det om man får saker i present!

Som tur är har jag en lillasyster med persikohy och gnistrande ebenholtssvall som lärt mig lite om vikten av att ta hand om sin hud. En gång för länge sedan sa jag till henne: -"Äsch, jag tvättar mig med tvål och vatten och min hy är ju fin ändå!"

Då fick hennes små ögonbryn en lätt bekymrad rynka och hon tittade på mig med sin omtänksammaste mörkblå lillgamla-lillasysterblick och sa med silkeslen stämma: -"Ja... nu ja..."

Av henne har jag sedan lärt mig en hel del. Nu tycker jag att jag tar hand om min hud ganska väl och som tur är visar den sig ganska tacksam. Ända till dess att temperaturen sjönk och jag samtidigt började slarva...

För en vecka sen, när det blev kallt ute blev mina läppar helt upproriska och gick sönder och trasade sig överallt. Det gjorde ont att skratta och ont att äta och ont att ens tänka på att vinterpussas. Om man som jag inte har råd med den där tanten Elisabets dyra, dyra 8-timmars-kräm så finns det ett sjukt mycket billigare alternativ (kostar 19kr på Apoteket) som funkar minst lika bra, nämligen den klassiska: Idomin-salvan.Vi 80-talister minns den kanske mest som totalt överdoserad på alla coola högstadiebrudars nyhånglade tonårsläppar men låt detta falla i glömska så har ni här en mirakelsalva som fixar de torraste av läppar på bara två nätter.

Samma vecka som mina läppar såg ut och kändes som klippiga bergen började mitt ansikte blomma värre än botaniska trädgården i Uppsala. Varje morgon, i typ tre dagar, upptäckte jag en ny raritet som under natten både grott, blommat och slängt små frön till likadana snyggheter runt sig själv. Under dessa dagar kunde jag inte se mig själv i spegeln utan att komma att tänka på B-filmen "Outbreak-i farozonen".

Om detta berodde på mitt gamla äckliga smink, att jag dagligen hade små barnhänder i fejjan eller att lillasysters ord plötsligt blev verklighet är ännu oklart. Dock var detta ett uppror som gick att stävja.
Av Roberts fina syster Jessica fick jag den ansiktstvätt jag önskat mig i födelsedagspresent, nämligen The Body Shops Tea Tree Oil Face Wash, sedan innan hade jag The Body Shops Aloe Vera Calming Toner (ett ansiktsvatten) och nu gick jag raskt till samma butik och införskaffade Hemp Face Cream, som råkar vara vinterhudens bästa vän och som tagit slut i mitt badrumsskåp.

Allt detta ska användas dagligen morgon och kväll. Man får inte slarva! Särskilt inte med ansiktsvattnet som jag av lillasyster lärt mig är A och O för en bra ansiktsvård. För mig tog det två dagar. sen behövde jag inte längre ha en flora vid handfatet för att lära mig det latinska namnet på mina varbölder, och allt hade återgått till det normala.

Bubblare på hårfronten, om man, som jag, har en hårbotten som kliar av en torrhet som får knäckebröd att verka som nygräddade vetebullar ,är den nyupptäckta Sacha Juans Scalp Schampoo med menthol, rosmarinolja och ingefärsextrakt. Länge trodde jag att det bara var Matrix Anti-Dandruff Schampoo som funkade. Men efter att ha letat en heldag i Malmö, med tortyrliknande, akutkliande hårbotten, utan att ha hittat det så fick jag släppa sargen och testa något annat. Som tur var funkade detta. Och det är dessutom billigare! 100 spänn på Åhléns och säljs även på vissa apotek.
That was that. Oumbärliga tips va?

Till er som fruktade det värsta (och till er som hoppades)...

...jag klarade mig. Jag lever! I allra högsta grad känns det som eftersom jag just skållade tungan med alldeles för hett morgonte. Ujujuj. Herregud, vilken dramatik det var igår. Faktiskt riktigt läskigt. Både jag och Lillan hade dödsångest. Men tillslut kom vi fram iallafall. Efter att ha kört i 50km/h på motorväg, utanm att se ett dyft av vägen. Fy farao säger jag bara!

Som tur är har de inte ringt från jobbet idag så jag slapp tacka nej. För nu är min kropp helt finito. Förkylningen har blivit lite värre och igår när jag kom hem från mina grymma vänners show i Södertälje och dödsfärden så däckade jag i soffan med linser,smink,kläder och oborstade tänder. Har ett diffust minne av att mamma ringde och ville kolla att jag levde... Men jag kan ha drömt det. Sen ringde Robert vid åtta på morgonen för att försäkra sig om samma sak. Förlåt att jag skrämde er.

Nu har jag avsminkat, avlinsat, borstat och avklätt mig själv och kan för första gången på länge äta frukost med tända ljus och DN. För jag har ju fått DN helt plötsligt! Det sjuka är att jag får TVÅ tidningar varje morgon... Mycket märkligt. Men tack snälla goda välgörare!

Idag ska jag ta hand om den där listan jag skrev i förrgår. Hann bara städa lite kläder och byta sängkläder. Nu ska det banne mig bli julfint i stugan.

onsdag 16 december 2009

Jag älskar er


Jag är på väg hem från en grym show i södertälje. Det är totalt snökaos och man ser inte mer än en halv meter framför bilen. Vi kommer nog behöva stanna strax för detta är helt sjukt. Tänkte bara passa på att lite dramatiskt säga till min familj och mina vänner att jag älskar er...

tisdag 15 december 2009

Slackerns to do-list

Tänk va vit och vacker världen blev idag. Hoppas det ligger kvar ett tag.

Jag blev så fruktansvärt trött när jag kom hem från jobbet. Har bara lagt mig i soffan och däckat här. Sov i en timme och har inte tagit mig i kragen efter det heller. Vill inte bli sjuk, så jag får hoppas att det bara är min brist på åtta-timmars sömnen som spökar. Nu har jag ju jobbat sex dagar i rad (helgrep med revyn inräknat) och börjar känna av det så det är väl inget märkligt. Ska jobba heldag imorgon också och sen får vi se hur jag orkar med resten av veckan. Vill ju vara ledig över jul så då kanske jag får jobba på nu istället...

Hursomhelst är det rätt mycket att stå i här hemma. Jag måste:

  • Städa upp mina kläder som ligger spridda över hela lägenheten
  • Dammsuga
  • Byta sängkläder
  • Våttorka
  • Dammtorka
  • Byta gardiner
  • Tvätta
  • Städa badrummet

Det är sju punkter allt som allt och ikväll hoppas jag hinna med minst fyra av dem. Seså, chop chop!

SNÖ!


Me likey! Rast=promenad i winter wonderland. Nu önskar jag att jag hade mina fina kneisselskidor på och en oändlig backe framför mig!

Ett tidigt inlägg

Duktiga duktiga Josefin som är uppe redan. Kvart över sex gick jag upp och det blev tyvärr alldeles för få timmars sömn för att det skulle kännas bekvämt. Men nu är jag uppe!

Världens trevligaste glöggmys igår hos två underbara töser och med två underbara töser till på köpet. Jag ville inte åka därifrån riktigt och därför blev det lite sen läggningsdags.

Nu ska jag strax till dagis men kan inte fatta varför den här halsonten som kommer varje morgon inte släpper... Borde jag inte vara immun mot allt snart när jag jobbar med barn varje dag?

Det fanns en tid då jag tränade regelbundet. Det har nu gått ca två veckor sedan mitt senaste gymbesök, men att träna när jag är så här krasslig känns bara som en dålig idé. Ska försöka att inte bli för stressad av detta faktum.

Om fem ynka dagar får jag träffa Robert igen! Nu är det nedräkning!!!

måndag 14 december 2009

Pyssel


Jag som aldrig haft fallenhet för något slags handarbete måste få skryta lite om denna lingonkrans som jag svängde ihop igår kväll. Egenplockat ris från Tallkrogen och gamla juldekorationer blev såhär fint! Nu pryder den min ytterdörr!

Good day

Idag är en så rolig dag. Jag är på så bra humör och jag vet inte riktigt varför. Hade inte tänkt jobba idag men när de ringde kunde jag inte säga nej. Och det var nog bra. Trots att jag är så himla snorig. Jag var på avdelningen för lite större barn idag och det var väldigt roligt. De är så söta och roliga att man skrattar hela tiden. Ett tag var jag clown och det blev väldans poppis. En av pojkarna började nästan gråta för att clownen inte kom tillbaka när hans mamma kom för han ville så gärna visa henne... Men nä, där kände jag att min pinsamhetsgräns gick.

Nu har jag handlat lite hudkrämer, lite julklappar och lite rågbröd. Imorgon och i övermorgon ska jag jobba heldagar från och med 8 så nu ska jag hem till Lillan och Charlie och dricka lite glögg så att jag orkar.

Var på mitt gamla jobb idag och sa hej till de fina flickorna som jobbar där. Då fick jag en present av min kära vän och f.d. kollega Jonia kolla va snygg:

söndag 13 december 2009

Min ensemble...


och jag håller på att labba fram årets revy. Det kommer bli fett.

lördag 12 december 2009

Nonsens

Hej. Förlåt att jag suger som bloggerska. Eller förlåt och förlåt. Det är ju min jäkla blogg, jag behöver ju bara svara inför mig själv. Dock tycker jag att det är tråkigt att jag tappat motivationen lite. Har liksom inget att säga.

Här kommer alltså några rader nonsens:

Idag har vi repat från 10-19 med vår andra regissör Nicholas. Det var väldigt roligt men jag var lite ur fas och presterade inte så mycket som jag hade önskat. Men det gör jag ju å andra sidan aldrig, så överlag var det en mycket rolig och effektiv repdag.

Sen jag kom hem har jag verkligen inte gjort många knop. Blev så sjukt trött och är fortfarande inte riktigt frisk. Känns som att den här förkylningen med halsont inte kommer ge sig så länge jag jobbar på dagis. Drygt.

Anywho, här ligger jag i soffan och lyssnar på min spotify-jullista och bannar mig själv för att jag är så smart när jag handlar och inte kommer hem med nåt godis. Dumma mig. Jag ska aldrig tänka så puckat igen.

Förutom min förkylning har jag fåt tre giganto-finnar mitt i fejjan. Vet inte riktigt om det är pga mitt gamla äckelsmink, mina p-piller eller bara ett av hudens sju ålderstecken som de tjatar om i massa reklamer men som man aldrig får veta vilka de är...

Jag saknar min kärlek så att det gör ont i hela kroppen. Konstig vecka detta har varit. Är glad att den tar slut imorgon. Glad Lucia!

fredag 11 december 2009

Cute as hell

Jag har just sett det gulligaste på tv någonsin. Prins Haakon som står och gör (ganska stela) ghetto-moves tillsammans med en hel Nobel-bankett full med kostymklädda gubbar till Wyclef Jeans hyllningskonsert till Obama. My God vad söta de var. Så där har de nog inte fått skaka loss sedan...typ... någonsin.

Pepparkaka


Idag gillar jag mitt jobb. Iallafall än så länge. Här är Ville innan Luciatåget i morse. Nu är jag på bra humör igen så nu ska jag sluta tjura! Ikväll blir det engelsk teater med mamma. A christmas carol på Maxim. MYS!

Wtf!


En tant tog just min Metro-tidning som jag lagt på sätet bredvid i en bråkdel av en sekund för att lägga ner vantarna i väskan! Och sen gick hon av med den typ direkt! Wtf liksom! Vad hände med solidariteten i det här landet?

Skumt

Jag borde blogga om min kväll men jag pallar inte. Kanske imorgon. Vet inte vad det är med mig... Har haft en bra kväll verkligen och när jag kom hem väntade värsta fina mailet i inkorgen. Borde sprudla av bloggiver och livslust. Jag är bara... typ less. Jag vill ingenting. Jag känner ingenting. Fett skumt. Vad är det som händer?

torsdag 10 december 2009

Sur

Jag är på dåligt humör och har huvudvärk. Ingen aptit och ingen inspiration att laga nån mat heller. Jag har jobbat hela dagen idag och det var mest jobbigt. Imorgon börjar jag halv åtta. Hallelujah praise the Lord.

(Jag veeeet. Jag vill ju jobba, jag ska inte gnälla, men just precis idag så vill jag inte, ok? Nu ska jag sura lite till och sen gå till Yai-Li)

onsdag 9 december 2009

Tips tips tips

Men herregud! Jag har skrivit 500 inlägg! Ojojoj så skojsigt!

Just nu kollar jag mitt favvoprogram och äter edame-bönor och dricker, hör och häpna, julmust. Jag dricker aldrig läsk. Är inte så förtjust i det, men igår blev det cola och idag julmust... Undrar just vad Anna Skipper skulle säga. Den här sjukdomen har haft en konstig inverkan på min aptit. Jag är liksom inte sugen på nåt. Hungrig men inte sugen. Brukar vara helt tvärtom.

Hursomhelst har jag köpt fyra julklappar idag och träffat Lillan och Keba för en kort middagsdejt. Hur mys som helst.

En av de bästa sakerna med idag var dock en sak jag kan dela med mig av. För er som kan spela musik i mobilen ska ni smsa MAGNUS till 72246. Ladda hem en fantastisk sång av en fantastisk sångare genom att klicka på länken. Ni kommer INTE ångra er! Och det bästa är att det är gratis!

Jag vill ligga

... typ här i Turkiet.
Eller här i Thailand.
Jag vill dricka vattenmelonjuice

och bara lapa sol och slappa till solen går ner. You fix?

Frisk till vilken nytta

Jaha. Imorse ringde jag till jobbet och sa att jag var frisk. Vad bra sa de och lovade att ringa om jag behövdes. Men det gjorde jag tydligen inte :(

Typiskt, när jag nu äntligen skulle kunna jobba så får jag inte. Känns jättejobbigt att inte bli inringd. De har ju ringt två dagar i rad och hela förra veckan också så när de inte ringer nu blir jag orolig.

Jajaja, bara att bita i det sura äpplet och göra det bästa av den här dagen. Fortfarande för krasslig för att träna så jag får väl handla julklappar och städa här hemma istället. Skriva julkort och pynta kanske... Vi får väl se. Just nu är jag mest besviken.

Födelsedagsmiddag

Igår fyllde som sagt min söta mamma år och trots att jag legat och snörvlat hela dagen kändes det väldigt motiverat att träffa mamma för en mysig födelsedagsmiddag. Vi träffades på en thai-restaurang på Odenplan och åt samma underbara thai-rätt med jätteräkor, cashewnötter, grönsaker och ris. För mig blev det vatten, kan jang, ipren och coca-cola till det. Sen blev det ju efterrätt!


Jag åt mangoglass. Mango och glass liksom - two favourites combined!
Söta mamma åt kokosglass.
Den var svingod (jag smakade lite)
Vi åt upp alltihopa.
Såhär såg toaletten ut på restaurangen. Kändes lite som att kissa i ett akvarium.
När jag kom hem i lagom tid kände jag att jag var på bättringsvägen. Lite soffmys hann jag med också.






Tränings-bh

Ascoola träningsbloggaren Suzan har en tävling på sin blogg där hon lottar ut en sport-bh från Röhnisch. Gå in och tävla du med!

Det har jag gjort!

Jag har ju nu bara en ynka tränings-bh så en vinst skulle sitta fint (annars är det ett tips till tomten)!

tisdag 8 december 2009

Grattis mamma

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag för det är Cool Cats' födelsedag! Hurra hurra hurra!

Jag råkade ju välja den allra bästa mamman när jag skulle välja mamma att komma ut ur. Hon är stark och trygg och rolig och cool och jag älskar dig mamma!
På den här suddiga bilden ser man ändå hur fit hon var när jag låg i magen och ganska snart skulle komma ut.
Här firade vi den bästa av midsomrar med picknick som mamma gjort och sen teater under Eken. Jag var jätteledsen och hade åkt huxflux med ångest från Vimmerby och en stor midsommarfest där, men vem ställer upp och tröstar och gör det till en oförglömlig dag om inte mamma!

Här dansar vackra mamma med Jakob Valentin på Julia och Jens underbara bröllop. Japp, she's also a darn good dancer!

Snorig på denna superspeciella dag!

Sjuk idag igen.

Åhh,jag känner mig jättestressad av att pengarna tickar iväg. Tick tick tick tick. Hej då drägligt liv i januari! Men jag kan inte jobba såhär. Jag är helt igensnorad och fick hjärtklappning i morse när jag skulle känna på min friskstatus. Somnade om och sov till klockan halv ett. Nu har Oprah börjat så jag får lägga ner datorn nu.

Förresten är det en alldelels väldigt speciell dag idag! Varför den är så vanvettigt speciell får ni veta i mitt nästa inlägg. Ciao ciao!

måndag 7 december 2009

Julklapp till er

Innan jag går i säng vill jag dela med mig av den enda sak som jag har gjort idag som åtminstone hade ett stänk av kreativitet. En jul-playlist på spotify!

Har lagt till både gamla och nya favoriter. Vissa låtar kommer flera gånger men i olika versioner med olika artister. Kräver givetvis att ni har Spotify. Ha det så mysigt och lyssna efter jobb eller skola med lussebullar och glögg eller ha bara i bakgrunden på morgonen. God andra advent!

Jag vill, jag borde, jag måste


Nu har jag trotsat förkylningen och gått med Malin och sett en teaterredovisning på Stadsteatern tillsammans med Stockholms teaterelit.
Det var jättekul och intressant att se teater som inte "är färdig". En opretentiös redovisning av duktiga skådespelare med ursprung från världens alla hörn. Vi fick bl.a se en scen ur Söderkåkar som den skulle spelats på klassiskt iranskt vis. Framförallt kände jag suget i magen igen. Det där suget som säger: Jag vill också! Jag vill också vara med!
I övrigt är min förkylning inte helt försvunnen men jag har legat ner HELA dagen och sett både Oprah och Project Runway och kollat internet tills mina ögon blödde. Inte en enda kreativ handling på hela dagen (om inte steka köttbullar räknas..?!). Nu ska jag bädda ner mig igen så att jag orkar jobba imorgon. Jag vill. Jag borde. Jag måste.

Civilkurage att drömma om

Kolla här!

Åh vad jag önskade att jag hade reagerat likadant, men jag tror inte jag hade vågat det! Det behövs verkligen fler som Madelene! Vårt civilkurage blir sämre och sämre i det här landet. Vi bler mer och mer rädda att gripa in när vi ser något obehagligt hända. Om alla reagerade skulle det vara så mycket lättare att komma åt gärningsmän eller förhindra att ett brott går överstyr och slutar med död, våldtäkt eller misshandel. Mitt nyårslöfte ska bli i år igen att ha mera civilkurage och våga kommunicera med människor.

Däck the bed with bows of snooooor

God morgon trogna bloggföljare och ni andra. Idag har jag fått tacka nej till jobb eftersom mina luftvägar blockerats av en seg gulaktig massa kallad snor och otrevliga små mini-byggare-Bobs sandpapprar och hyvlar i mitt svalj. Mastodontveckan som var blev mitt fall. Pinsamt, eftersom det i mitt förra liv (som chef och ständigt på väg) hade räknats som den lugnaste av veckor, men å andra sidan är ju ett nytt jobb alltid ansträngande precis i början.

Nu ligger jag i sängen och undrar hur jag ska somna utan att luta huvudet för långt bakåt och därmed få en frukost på sängen serverad av min egen näsa. Fyyyy vad äckligt!

Det bästa med att vakna nu för tiden är dock att jag får öppna en ny lucka i min fantastiska present-kalender! Tack igen underbara kusin!

söndag 6 december 2009

Helgen i bilder

Nu är vi färdigrepade för i dag och helt slut. Jag och Alex sitter och äter knäckemackor och kollar på tv. Om en stund ska vi nog hoppa i säng. Men inte med varandra. Alex ska söka scenskolan imorgon och jag kommer antagligen bli inringd till jobbet på morgonen. Först ska vi dock färga håret på Alex.

Jag saknar Robert. Mycket. Under julen kommer vi få mer än två dagar tillsammans och det ser jag så vansinnigt mycket fram emot. I morse blev jag väckt med frukost på sängen av mitt hjärta. Helt oväntat. Överraskningar är ju det bästa som finns. Här kommer bildbevis på frukosten och från resten av helgen:

Världens finaste pojke hade gjort världens mysigaste andra advents-frukost.Solnedgång utanför dagiset i fredags.Jag hann precis stassa om innan middagsgästerna kom. Då hade jag jobbat i 11 timmar i sträck. Men både handling och matlagning hanns med.

Efter maten dracks det kaffe ur min farfars mammas koppar. Isa och Marcus är alltid lika fina.Andreas och Nicole hade bakat en helt underbar pacannöt-paj. Titta vad söta de är!Underbara och lika undersköna Yai-Li är ruskigt snygg som vanligt......och likaså Sanna!Det blev en hel del vin också... Här krämar Marcus det sista ur bag-in-boxen.

Jag och Isa var glada att äntligen få ses. Och för att det är gott med vin.Det tycker Yullan med.En stund efter att detta kort togs blev det dans och mer dans som ni kunnat se i tidigare inlägg.

Efter repet på lördagkvällen var jag så trött att jag knappt kunde stå på benen. Men ändå lyckades jag och Robert gå och handla saffran och jäst och sätta en lussedeg.

Robert gör prästens hår.Här är våra små bullar. De var ruskigt goda och nu ska jag och Alex avnjuta dem innan hennes hår har hunnit få samma färg.