onsdag 2 december 2009

Nya försäkringskassan

Välkommen till Nya Försäkringskassan. Vi håller nu på att omorganisera vår verksamhet så att det ska bli ännu krångligare och svårare att få ut pengar av oss. Nya Försäkringskassan innebär att så få som möjligt kan få ut (en minimal) ersättning ifall de blir sjuka eller råkar ut för en olycka och inte kan arbeta.

Om du kan bevisa att du är dödligt sjuk och har mindre än tre månader kvar att leva är du välkommen med din ansökan hos oss. Eftersom våra handläggares utredningar brukar dra ut på tiden kommer det nog dröja ett år innan vi beslutat om du är berättigad någon ersättning. Skulle du mot förmodan leva längre än ett år har du ju ändå ljugit om din beräknade kvarvarande livslängd och kan komma att bli återbetalningsskyldig. Hinner du avlida innan ditt ärende är utrett beklagar vi men skickar ut en pin med Nya Försäkringskassans logga till dina anhöriga.

Till er som tidigare fått ersättning hos oss men nu fått gå tillbaka ut i arbetslivet vill vi bara säga- Ha en bra dag på jobbet! Om du känner dig svimfärdig brukar det hjälpa att spola händerna i iskallt vatten. God Jul önskar Nya Försäkringskassan!

2 kommentarer: