tisdag 31 mars 2009

Idag känner jag livet i mig

Ja, idag var det minsann vår, och jag kände livet i mig. Det är alltid lite farligt när man känner livet i sig sådär plötsligt, och idag resulterade det i att jag tog tag i den stora kökssaxen och klippte av rätt rejält tilltagna centimeter av mitt trollhår. Eftersom jag ska va rövare i sommar igen så gör det nog inget, och egentligen syns det knappt nån skillnad, men ändå... Man får se upp när livet griper tag i en (sax) sådär!

Fika i solen på Nytan med undersköna fröken Isabelle och lika undersköna fröken Emmelie var det bästa på länge och jag kände, som många gånger förr den där sprittande glädjen över att bo där jag bor. Jag fullkomligt älskar mina kvarter och kan inte tänka mig att bo nån annanstans (tittat på hus i Umeå..? För 2 veckor sen..? JAG? Näää...).

Emmelie och Charlie skulle på en stand-up-grej på kvällen och Em frågade om jag ville hänga på. Livet i mig tänkte att; ja, varför inte?! Så jag hängde på till restaurang EGO för att bevittna mitt livs andra stand-up show. Döm om min förvåning, och glada överraskning, när min bloggfrände Pontus Ströbaek beträdde scenen! Synd att han knäckte, så att jag inte kan skriva nåt bitskt och hårt dömande här.

Vi kom ganska sent så jag hann inte se alla, men det kanske var lika bra...
Förutom Ströbaek var det en kille som faktiskt fick mig att skratta på riktigt, en brud som också var lite halvskoj och en grabb som var så fruktansvärt pinsamt, jobbigt, jävla dålig att jag ville gå hem och stoppa huvudet i frysen. Fan va jobbigt att syssla med stå-upp! Jag skulle aldrig palla att stå där. Har man inte publiken med sig från början blir det så vansinnigt tungrott och då ska man vara sjukt skicklig om man lyckas vända det. Fy farao säger jag bara. All heder åt dem som vågar!

Nu ska det sovas i min skinande rena lägenhet i mina alldeles perfekta kvarter. Nighty night!

Here comes the sun

Jag sa ju det!!! Sa jag inte? Att vecka 14 skulle spola bort snön och slasket!

Gumman Tö är här, och jag ska göra allt i min makt för att hon ska trivas och stanna denna gång!

Idag är jag ledig och tycker inte så synd om mig längre. Nu ska det bli fika med flickorna på Nytorget och sen manusläsning i solen. Men först! Dammsugning o våttorkning i le chateau! Har svårt att få tummen ur bara... ska tyllkjolen bli tvungen att komma fram igen...?

måndag 30 mars 2009

Så synd så synd


Usch, jag är helt labil och vill bara grina hela tiden. Samma sak varje gång "that time of the month". Nu kan det ju tilläggas att jag inte kunnat äta mer än ett päron sen igår, eftersom magen fortfarande inte vill ta emot nåt. När jag nyss kom hem från jobbet hoppades jag på en tvättid för att slippa göra det imorgon på min lediga dag, men det var uppbokat.

Nu har jag bara varit ledsen och grinat över problem som vanliga dagar ter sig ytterst fjuttiga och betydelselösa, typ: Att jag är så sjukt fattig, att jag inte har nån som klappar, pussar på och tar hand om mig när jag är så ynklig, att det har blivit dammigt igen på golvet, att min karriär inte går som jag vill, att jag inte ens försöker göra nåt åt min karriär eller åt nån av ovanstående saker när jag tänker efter... att min kamera blev snodd förut, att jag inte har nån choklad hemma, och att mitt enda äpple är kantstött.

Ja, fy fasiken va synd det är om mig... Mest synd i världen nästan!

*blev dock lite gladare och mäkta stolt när jag kollade videon på lillasyster (länkad på fotot på henne) igen och såg så många som kommenterat hur bra och fin hon är, saknish!*

söndag 29 mars 2009

Sunday bloody sunday...

är det bokstavligen för mig! Kan omöjligt ha gått en hel månad sen sist, men ändå har jag varit som en mänsklig version av Niagarafallen idag.

Blev dessutom magsjuk på jobbet och kände att det kanske inte var världens smartaste idé att svälja musslan som smakade lite funky igår... Min glupskhet har inga hämningar! Något jag kanske måste jobba på... frosseri är ju en av dödssynderna om jag inte minns fel?!

Dock måste the show go on även i butiksvärlden och trots att jag med jämna mellanrum trodde jag skulle svimma av illamående, lyckades jag hålla mig på benen ända till stängning men inte mycket längre. Nu har jag spytt så det står härliga till och mår efter det mycket bättre. Som plåster på såren är Mads Mikkelsen på tv i Bondfilmen.

Imorgon är vecka 13 slut. Nu blir det vår.

Hjärta hjärta hjärta

Min mamma är den bästa! Du är klok, rolig, cool, snygg, bra på att laga mat och familjens Einstein. Jag älskar dig!

lördag 28 mars 2009

whatever makes her happy on a saturday night

Det känns som om jag är den enda unga singelfröken i Stockholm denna lönelördag som inte är ute och dricker kopiösa mängder alkohol för att sedan dansa sig varm och glad och lagom busig, för att ännu senare dra med en lika överförfriskad grabb, som kanske inte är allt man drömt om, men som har en cool tatuering och är åtminstone ett par cm längre och inte verkar för desperat, hem och släta över honom och vakna yr och illamående men tillfredsställd imorgon kvart i två på eftermiddagen.

Nu brukar det ju inte gå till så nästan någon lönelördag, eller annan lördag, för mig.... Men kontrasten blir så mycket större när man är i Vallentuna och äter musslor i vitt vin och släcker lampor för miljön och funderar på varför vissa människor väljer att vara osams istället för att försöka samarbeta.

Jag gillar den här lördagen, min fredag var med lördagsaktig (ni som läste lösaktig läste fel), men nästa helg vill jag nog leka med andra barn igen ändå.

Det är inte ok!

Men vad fan är problemet? Ska man inte ens kunna tänka "Jaa, tjohoo, nu är våren på väg" utan att behöva ta i trä och väsa "peppar peppar" eller? Jag är så sjukt jävla trött på snöhelvetet, och då är jag ändå från Skellefte och har varit med om snö ända in i juni! Men det här är ju Stockholm! Nån jävla måtta får det väl ändå va!

Skrockfull som jag är så tror jag att slasket kom tillbaks för att det är vecka 13... På måndag är allt bra igen... tror ni inte (peppar peppar)?

fredag 27 mars 2009

100de inlägget

Mitt hundrade inlägg blir tillägnat herr Obama som blev vald till president samma dag som jag började blogga. Såg honom nyss hos Jay Leno på TV och jag måste bara säga hatten av för den mannen! Att bara ställa upp som gäst i en talk show som sittande president är jävligt coolt. Han är ju dessutom så jävla rolig och vågar t.o.m ironisera över ouppfyllda vallöften. Mr. Obama är något så ovanligt som en mänsklig politiker.

torsdag 26 mars 2009

Lyxigt värre

I morse blev jag skjutsad till jobbet i Gallerian kvart i nio av den här goa gubben från Gbg (de långa lockarna är nu mer ett minne blott):Det kändes som lyxigaste lyx att ha tid att både yoga och äta frukost o sminka sig hemma innan jobbet kl 9. Det brukar alltid bli Josefin Reinhards morgoncirkus de dagarna jag ska jobba tidigt i stan, men nu kunde jag bara trippa nerför trapporna där en brontosaurus-jeep väntade precis utanför porten! Undrar om det är så Blondinbella har det varje dag...? Jag läste nånstans att hon övade på att åka buss för att dämpa sin ångest...

Alex är den goaste av gubbar och dessutom en görbra skådis. Kolla in honom och bl.a Fares Fares i rockmusikalen De Tre Musketörerna på Stadsteatern i Sthlm om ni har tid. Men skynda, för det är fett svårt att få biljetter!

Nu har jag kommit hem efter ett Funk-pass och ätit mumsiga veggieburgare. Fan va det är rooooligt att dansa. Och fan va nice det är med sol!

Utnyttjandet av en stackars gräsänkling

Andreas kan man lita på. Eftersom det var våffeldagen igår och ingen av oss hade ett järn i ägo åkte han helt sonika till Rusta och köpte ett! Både schweinigt god middag och schweinigt mumsiga våfflor blev jag bjuden på. Det är roligt att Andreas är gräsänkling då och då så att andra än Nicole får njuta hans matlagningskonster.

Om ni själva ska göra våfflor och har letat upp receptet på ICA's recept på nätet kan jag rekommendera att läsa kommentarerna under först. Oväntat att den första börjar med WHAT THE FUCK! Man tycker ju att ICA ska va sådär helylle...

Nä, nu sökte jag på det receptet igen för att länka, men de har tagit bort det. Tur var väl det, för måttsatserna var lite tokiga...

onsdag 25 mars 2009

Julafton i vårväder

Tjohoo, nu är det sol och varmt och jag har varit på en låång promenad runt Årstaviken. På vägen hem var det en tjej som powerwalkade förbi mig på ett provocerande och buffligt sätt och jag var givetvis tvungen att ta upp fighten. Hon pinnade på som ett jäkla ånglok och jag hade rätt svårt att hänga med, men det blev oavgjort tillslut då vi gick jämsides och hon svängde upp vid Eriksdalsbadet... Jag tar det som att hon inte orkade hålla samma tempo längre :)

Nu har jag pantat burkar och flaskor, återvunnit en överfull kasse glas, metall och mjölkkartonger och käkat frukost. Nyss kom brevbäraren med min efterlängtade deklaration. Jag har förstått att jag är ganska ensam om att längta efter den. Då kommer ett tips: Köp en lya och jämka inte! Då är deklarationen att likna vid julafton!
Nu bär det av till Gallerian där jag ska jobba och inte tänka på psyksjuka män som frågar om jag vill bli misshandlad. Jag tror det kan bli en alltigenom bra dag.

Här kommer bildbeviset för att min fönster blev så rena att de ser genomskinliga ut!

tisdag 24 mars 2009

Dumsnål och illamående

Ja, fönstrena blev minsann putsade... inte köksfönstrena, men dem tar jag kanske imorrn innan jobbet. De var verkligen väldigt smutsiga mina fina fönster, och nu känns det som om jag har fått ett nytt rum.

Förövrigt har jag känt mig rätt trött och orkeslös idag. Träffade iaf Thomas som jag ska jobba med i sommar över en trevlig lunch på Kulturhuset. Han är en riktigt go grabb han och imorgon far han till Thailand för att showa i en månad innan det bär av till Vimmerby, den lyckans osten. Skulle själv ge rätt mycket för några strålar sol.

I förrgår var jag ruskigt nära att spontant köpa biljett på Tradera till gbg dit våren tydligen kommit. Ivrigt påhejad av en göteborgspolare som jag skulle bo hos, bjöd jag på diverse svinbilliga biljetter. Tyvärr blev jag dumsnål och ville inte ge typ 75 spänn när andra höll på att komma undan med 25! Som ni kanske förstår fick jag skylla mig själv och det blev det ingen Göteborgstrip... Efter att ha sett vad jag kommer få i lön imorgon var det iofs kanske lika bra. Ser inte fram emot ännu en fattiglappsmånad men what do you do...?

För att spendera mina sista slantar från februarilönen och för att få upp humöret gick jag i snöovädret till min frukthandlare (ja, jag har faktiskt en sån) på Hötorget. De är så underbara och förutom sjukt bra frukt och grönsaker så får de mig alltid på så bra humör. Idag fick de dessutom förstärkning av en gubbe som jobbade längre bort och som haglade ur sig kommentarer som "jag önskar jag hade en kopp jag kunde fylla med ditt skratt som är som den sötaste honung från dina körsbärsläppar"... Måste ha dreglat rätt rejält med andra ord men jäklar vad vi garvade. Nu har jag proppat i mig vindruvor så att jag mår lite illa...

Fönsterputs i tyll



Ok... Jag somnade på soffan igår i smink, linser, kläder och med oborstade tänder. Fett äckligt. Därför måste jag kompensera det idag med att göra nyttiga och bra saker. Tyvärr kändes peppen att göra detta rätt avlägsen eftersom jag fortfarande är förkyld och jävlig. Tur var det då att jag hittade min fina tyllunderkjol på vinden när jag ställde upp skidorna där alldeles nyss. Med en tyllkjol blir allt så mycket roligare. Trots att man ser ut som ett härke med gårdagens smink och en förkylningsnos så kan man ändå få lite energi till att packa ur sin Trysilväska, diska gårdagens disk OCH till och med tvätta fönstrena! Nu jävlar.


Om jag inte blir iförd tvångströja efter att mina grannar över gatan ringt hispan så återkomer jag med detaljer om resultatet.

måndag 23 mars 2009

Veckans top 5, vecka 12

  1. Pistad nyfallen snö, solsken, fika i backen med pappa, sittliftar utan kö och ååååkning. (särskilt svart backe nr. 30.) Löööveli!
  2. Bastu
  3. Lillans födelsedagskalajs: vilka tårtor, vilket sällskap, vilket födelsedagsbarn!
  4. Middag hos mor med moster o sara
  5. Våren som kom på blixtvisit

Dislike of the week:

  1. Att vara sjuk igen, vad fan har hänt med mitt immunförsvar?
  2. Att inte bli klappad på
  3. Kyla
  4. Att vara mörbultad

söndag 22 mars 2009

Sköna söndag

Kan ju inte riktigt påstå att hela min söndag varit särskilt skön... Hade grava problem att andas under natten och vaknade med näsan helt igenblockad och en hals torrare än en ökenvind. Helt yr i huvudet (trots att jag festade på lördagen på endast lingondricka) hasade jag mig ändå till jobbet eftersom söndag = 100% ob. Tyckte nog att vi var ganska duktiga, men siffrorna visade annorlunda. Som tur var gjorde vi fett bra ifrån oss igår så jag hoppas att vi inte hamnar i onåd.

Efter jobbet kände jag dock att det var dags för ompyssling och åkte hem till mamma där kusin o moster från Umeå redan väntade. Tyvärr har värmepannan lagt av så jag sitter i mössa och täckbyxor och skriver... Denna brist på värme har lett till att vi pratat många västerbottensminnen och annat trevligt. Ett riktigt kvinnohushåll nu när brorsan flyttat till Rhodos (lucky bastard). Nu har paltkoman spritt sig efter ett okynnesätande utan like. Mamma, hon kan hon. Vi ska ändå äta lite mer strax eftersom det hör traditionen till. Men fruktsallad räknas inte.

En fråga: Har Micke Persbrandt fått något slags Gunvaldkomplex? Idag gick han förbi på Götgatan i en trenchcoat, iofs inte en beige utan en grön, men ändå!!! Detta plagg som nästan i folkmun numer kallas Gunvaldkappa... Jag bara undrar liksom...

lördag 21 mars 2009

Hjärnskakning schmäärnskakning

Hmm, nån hjärnskakning var det nog inte iaf. Har visserligen varit rätt vimsig och haft lite ont i huvudet under dagen men det kan lika gärna bero på att jag är van att andas in den friska fjälluften och inte den avgasstinna torra på Götgatan. Nu är jag hursomhelst på ett strålande humör.

Detta beror dels på att jag fick många roliga besök idag i butiken av bl.a min moster och min kusin Sara från Umeå, Daniel från Gbg och av Gurra från... ehh... lite längre ner på gatan. Dels för att jag nu ska iväg och fira Lillan och dels för att jag har fått en rolig krönika skriven om mig av Andreas på den coola butiken Grandpas' blogg. Känns oerhört smickrande. Att den nu handlar om en, för mig, mycket pinsam händelse, väljer jag att inte låtsas om.

Jaja, nu är det dags för fölsedagskalajs.

Den lilla blir större

Jag fattar inte att jag är uppe kl 07.00! Ska jobba idag igen. Varför är det så att man alltid behöver semester efter semestern? Har blivit förkyld och har ont lite överallt. Vurpade i ett hopp igår på SISTA åket och slog i skallen rätt rejält. Så jäkla typiskt. Trodde på hjärnskakning först men idag känns det lugnt, förutom mörbultningen då.
Undrar lite var min föreställning om att jag hade städat jättefint innan jag åkte kommer ifrån...? Kanske blev hjärnan lite omruskad ändå.. Det får iaf bli ett senare projekt för idag är det en SUPERVIKTIG dag!
Idag fyller den här flickan 27år (på kortet gör hon lite utomhusdans)!


Hon är alltså bara barnet men det ska ändå firas rejääääält! Hoppas du får en fantastisk dag mitt hjärta och så ses vi ikväll! Älskar dig. PÖSS

tisdag 17 mars 2009

Fjällsemester

Trysil. Finns det ett bättre fjäll? Jag tror banne mig inte det. Vi bor i en superhärlig stuga en bit utanför Trysil (det blev mycket billigare så) och idag har vi njutit av fantastisk skidåkning och medhavda mackor i strålande sol. Det blåser lite på toppen men annars är allt perfekt. Det finns så många nerfarter att man inte hinner tröttna på nån. Det är snö, snö och mera snö och inte isigt nånstans. Tyvärr har jag halsont och kände av en infektion i kroppen, men av all grym åkning blev jag bättre kändes det som...

Jag frågar mig: Är det inte såhär människan egenligen är menad att leva?

Flera timmar utomhus med påfrestande fysisk aktivitet i underbart vacker och "ren" natur. Hem på kvällen med bastu, vila, god mat och umgänge. Bättre än så tycker jag inte att det blir.

måndag 16 mars 2009

Veckans top 5, vecka 11

  • Att träffa alla kollegor på Astrid Lindgrens Värld
  • Min träningsdisciplin
  • Utslagna snödroppar på innergården
  • Ett hej
  • Mamma

Dislike of the week

  • Vårdeppighet
  • Idioter
  • Hunger

Morgonlekar i Eskilstuna

Ok... Nu är jag i Eskilstuna. På VOLVO. Klockan är 08.30 och jag sitter i ett kontorslandskap utan ände. Det är fett spännande. En helt annan arbetsplats än jag är van vid.

Alla är väldigt trevliga och verkar vara otroligt nyfikna på vem jag är och vad jag gör här... Just nu har jag fått låna en av kontorsplatserna och sitter och knappar på datorn med en kaffe (med maaasssa mjölk) från kaffemaskinen. Jag leker just nu att jag jobbar här och att det här är min vardag. Det är ganska enkelt att låtsas det. I min låtsasvärld är jag en superambitiös medarbetare eftersom snubbarna bredvid mig har suttit och snackat i en halvtimme och hon bakom mig då och då nynnar tonerna till Dagens eko... Märklisch...

Min utsikt är en gräsmatta med stängsel runt och ca 100 m bort går den stora bilvägen. Trots att det är så stort är det ganska tyst, förutom lite mummel, knappande på tangentbord och hon som plötsligt sjunger diiing, dooong, dooong (dagens eko). Nä. Jag skulle nog inte vilja jobba såhär varje dag.

Nu blev det tråkigt.

Dags för ny lek: Jag är här på ett superviktigt uppdrag. Ingen vet vad. Det är überhemligt. Jag är Gud på VOLVO.

söndag 15 mars 2009

Mellanlandning


Nu har jag kommit hem efter en trevlig bilfärd från Vimmerby där det varit kollationeringshelg. Min mamma är den finaste i världen och lånade ut sin bil till vårt förfogande. Det var inte första gången och jag är verkligen glad och stolt över att hon är så schysst på det sättet. Ställer alltid upp liksom.

Kollationeringen var rolig. Våra barnskådespelare är underbara! De är så kloka, begåvade, fina och goa. Men det är ju nästan alla vuxna skådespelare i parken med! :) Det blev både många kära återseenden och några nya bekantskaper. Till exempel Thomas och Anna-Sara som samåkte med mig, Hannah och Jonas i bilen. De var väldigt, väldigt fina och vi kommer hänga mycket i sommar tror jag.

Kändes märkligt att vara tillbaka i Vimmerby. Så mycket som är annorlunda nu från att jag kom dit första året och inte kände nån och inte visste vad jag skulle förvänta mig av någonting. Blev på nåt sätt lite melankolisk och nästan deppig av det. Svårt att förklara varför... Jag vet inte.

Ett kort möte förgyllde dock min helg, och eftersom jag varit nervös innan för hur det skulle bli så kändes det skönt att några stenar föll från berget på mina axlar.
Imorgon blir jag hämtad 06.30 här hemma och då bär det av först till Eskilstuna där jag ska sitta med på en coaching (och kanske lära mig litegrann) och sen vidare till underbara Trysilfjället där jag ska få åka skidor i några dagar. Det är ju bland det bästa jag vet så det ser jag egentligen fram emot men just nu är jag bara lite deppig o nere. Har inte ätit middag, det är nog anledningen.

fredag 13 mars 2009

Mer hår än hjärna

Klockan ringer innan 8. I tre dagar i rad har jag gått upp och yogat INNAN jobbet. Detta är att betrakta som ett smärre mirakel. Idag ska jag inte till jobbet och då blev det ingen yoga heller. Fast kl 08.00 stod jag i tvättstugan och var sjukt nöjd med mig själv ändå. På ett sånt där osmakligt sätt ni vet. Har mycket att tvätta eftersom det blir roadtrip till Vimmerby idag och direkt efter helgen åker jag till Trysil i fem dagar och åker skidor.

Nu har jag ätit massa frukost och sen varit sjukt osmart. Jag tänkte att, jag, för den stora ovanlighetens skull, skulle vara lite smart och passa på att ta ner massa otympliga saker ner till Vimmerby nu när vi ändå ska åka bil ner och det inte är lång tid kvar innan vi faktiskt ska flytta.

Sagt och gjort. På vinden hämtade jag ner (förutom skidor, stavar och alla skidkläder) min, hannahs och malins dammsugare från i somras samt en jätteväska att packa tunga saker i (typ alla 100 ljuslyktor jag vill ha med och... ni vet...jamen... typ fina kuddar och kläder och skor etc..som tar plats o väger tungt). Åhhh, vad planerad jag kände mig. När jag kom in i lägenheten slog dock osmartheten ner i planeten likt en sekundär lite sämre och fjuttigare Big Bang. Jag ska ju ta mig till Vallentuna med alla grejer! Det kommer ju inte att gå att sitta på tunnelbana och sen tåg med två jätteväskor och en dammsugare! Fan, jag borde gå om förskolan.

Nu håller jag iaf på att bränna en roadtrip-cd och ska snart hämta den sista tvätten. Det ska bli kul att åka bil!

Hmm.. borde kanske tämja håret en aning innan jag träffar mina nya kollegor...

onsdag 11 mars 2009

Maktlös

Jag är så jävla arg. Men mest ledsen. Och jag blir trött i hela kroppen. Det känns som om jag levt i 1000 år! 1000 år av kvinnoförtryck samlas i min hjärna, sprider sig i blodet, snirklar sig in muskler,vävnader, skelett och hjärta och jag vill bara gå och lägga mig och inte gå upp igen.

Varför ska vi kvinnor behöva gå runt och vara rädda? Varför finns det män som vill kränka, skrämma, förnedra och utöva sitt fysiska övertag gentemot kvinnor? Nu inom loppet av bara några veckor har det hänt både mig och människor i min närhet så mycket som är så sjukt och hemskt och obehagligt och allt handlar om män som kränker kvinnor.

Jag hatar att känna mig underlägsen, rädd och försvarslös. I vanliga fall händer det aldrig. Så länge jag kan kommunicera med en människa så har jag ett väl uppbyggt försvar som jag har kunnat förlita mig på otaliga gånger. Men när kommunikation inte är ett medel... vad fan gör man då? Jag frågar på riktigt! Vad fan ska man göra?

Igår jobbade en nära vän och kollega till mig i butiken i Gallerian för första gången. Vi jobbar alltid ihop på Götgatan annars. När hon var själv i butiken kommer det in en man som går runt och tittar lite. Hon hälsar på honom. Jag tror han hälsar tillbaka. Han speglar sig i en av de stora speglarna. Hon fixar med hänget längst bak i butiken då han kommer fram och frågar:
-"Har du någonsin blivit misshandlad i din butik någongång?"
Min fina kollega blir lite paff och tänker att hon måste hört fel.
-"Förlåt?"
Mannen tar då några steg framåt och nästan trycker henne mot väggen och säger:
-"Jag sa, har du någongång blivit misshandlad i din butik?"
Min kollega blir såklart rädd som fan.
-"Nä." säger hon bara.
-"Jag skulle gärna göra det nån dag", säger den jävla skithelvetesidioten och går skrattande ut ur butiken! Han vänder sig om en gång och säger högt igen;
-"Hörde du vad jag sa? Jag skulle gärna göra det!"

Jag blir alldeles matt. Min kollega mådde såklart förjävligt och väntade hela dagen på att han skulle komma tillbaka. Alla har mått skit såklart. Jag blev skitnervös så fort det kom in en ensam man i butiken på Götgatan idag. Jag vill aldrig jobba i Gallerian igen. Trots att det inte ens var mig det här hände. Jag är så ledsen för min kollegas skull. Jag vill sparka ihjäl den där idioten. Vem fan tror han att han är? Vem fan tror alla jävla svin att de är?

tisdag 10 mars 2009

Störigt värre

Idag är det tisdag och än så länge suger allt med tisdagen i fråga:
  1. Det har börjat snöa igen. Kall blöt, grå och äcklig snö ramlar ner i nacken, i ögonen, letar sig in genom skosulorna (trots att jag har snowjoggers) och gör alla på ett otrevligt och i vissa fall fittigt humör.
  2. Jag har inte sovit ordentligt på flera dagar och kom inte upp ur sängen i morse.
  3. Det fanns ingen konditionsklass ikväll på söder så jag ska pumpa igen och är fett opepp.
  4. Trots att jag slutar 18 måste jag tillbaka till jobbet efter gymmet för att stänga eftersom hon som är schemalagd aldrig stängt förut. Bra jobbat schemaläggarn (ok, jag vet att jag är lite orättvis nu men det får man faktiskt va ibland och jag finner mig fan i allt annars!).
  5. Nu är min lunch slut.

måndag 9 mars 2009

Veckans top 5, vecka 10

  • Mamma och pappa. De är så kloka och fina och stöttande och bra. Dessutom är de jävligt bra på att laga mat båda två, det har jag fått glädje av två dagar den här veckan. Det här med föräldrar är good shit.
  • Andreas födelsedagsfirande. Roligt roligt.
  • Att min bolåneränta har sänkts som i ett trollslag med mer än HÄLFTEN!
  • Boken Innan jag dör av Jenny Downham. Har grinat minst en gång varje dag men på ett bra sätt. Nu är den slut. Nån som vill låna?
  • Att ha kommit igång med träningen.

Bubblare: Jag har upptäckt att min granne vägg i vägg är väldigt trevlig och söt.

Dislike of the week.

  • Att va stel i rygg och nacke. Det gör ooont.
  • Att Robert Noack och Sarah Holmdahl inte bor i Stockholm
  • Att jag inte är grym på Lindy Hop
  • Att det verkar ha blivit nån slags hot spot för längare på andra sidan gatan där jag bor. Läskigt.

söndag 8 mars 2009

Beckabeckabecka

Ok. Jag kör ett inlägg till, direkt på mitt förra. Det är ju faktiskt internationella kvinnodagen idag och då får jag ta lite extra plats här i bloggosfären. Vill ge Becks lite mer utrymme! Hon fyller ju faktiskt 21 år idag den lilla snärtan!

Becka: Jag älskar dig! Utan dig finns inte jag. När du nu bor så långt bort är jag halv. Snart ses vi igen och då ska vi äta chokladmousse-tårta, Edame-bönor, sushi, halloumi-wraps, falafel och nektariner och så kan vi dagdrömma tillsammans. Ingen gör mig så stolt, fnittrig, glad, busig och full av kärlek som du och Jakob. Du är min klokare, snyggare och coolare hälft. Det är ett privilegium att vara din syster. Hoppas din dag blir underbar!
Ojojojoj, mitt lilla huvud (mitt huvud ÄR faktiskt väldigt litet, det är bara för att jag har så mycket hår som det ser stort ut) gör ontontont. Igår fyllde den här vackra pojken år;

och det firades hemma hos honom med fantastiskt god mat och väldigt mycket bål och öl. Det var många trevliga människor där men jag saknade några väldans mycket, och ni vet vilka ni är! Det dansades och partajades riktigt bra i den lilla ettan tills vi slutligen kom iväg till Berns. Där var det gryyhyyym old school hip-hop, massa folk och rolig stämning. Jag var nog ganska glad i hatten redan när vi kom dit för jag köpte inget alls att dricka och det var ju en jäkla tur med tanke på att jag har rätt ont i skallen idag. Men det blev väldigt mycket dans. Dock tappade alla i sällskapet bort varann direkt när vi kom fram. Det var bara jag , Yai-Li, Isa, Marcus och Stephen som körde på på terrassen. Sen kom Josef dit efter ett tag och hans kompis från Älvsbyn. Det var skoj och det var längesen jag var ute och bara fick dansa non stop sådär. Det är ju det roligaste som finns.

Idag blir det en bra dag. Har ring o grattat Becka som fyller år idag och pratat med Daniel ett slag. Nu har solen tittat fram och jag ska bege mig till mina gamla hoods. Stod upp i klackar från 8.30-03.00 igår så nu blir det gympadojjor för de stackars fossingarna och hem till mamma för hemma-rehab. Märkligt det där att jag alltid får cravings efter totala renlevnadsgrejer när jag är bakis... Blir väl kanske långfärdsskridskor på Vallentunasjön eller åtminstone en långpromenad i skogen.

lördag 7 mars 2009

Pappakväll

Det blev en jäkligt bra dag. Jobbet flöt på som aldrig förr, trots att dammsugarn va trasig när jag kom till jobbet med nyplattat hår och min second-handklänning. Ingen match för en nybliven rekord-tagare i morgonpigghet! Tejpade dammsugarslangen lite MacGyver-aktigt och det gick... an... iallafall. Well well...

Efter jobbet cyklade jag hem till papps, som bjöd på jättegod middag och många, stora glas underbart rödvin. Det var väldigt längesen vi sågs på riktigt och det var jätteroligt verkligen. Vi hade mycket att snacka om och många youtube-klipp att dela med oss av. Pappa är nu mer ett stort fan av Beyoncé och har tydligen köpt en dvd (!) med nån av hennes konserter på Wembley... Han är fett avis på mig som ska på konserten i Globen i maj :)

Med en redan proppfull mage kollade vi på Skavlan och sen på Batman på storbild (en häftig upplevelse för mig, som bara har en vanlig tjock-tv med tre brusiga, färgglada ränder överst på skärmen) och åt nötter och färska jordgubbar från Hötorget. Niiice. Nu är jag rätt rödvinslullig och har en mage som putar rätt ut. Imorgon börjar jag kl 9 och ska stå upp i minst åtta timmar och sen ska jag på födelsedagskalajs. Det kommer INTE sättas något rekord imorgon bitti kan jag säga redan nu.

fredag 6 mars 2009

Rekord

Idag är det den sjätte mars och IDAG kom jag upp i tid. Trots att jag bara sovit sex timmar gick jag upp direkt när klockan ringde. Nu har jag redan hunnit duscha och skrubba mig, sätta på tevatten och min fina second-hand klänning från Paris OCH har tid att sitta framför datorn och stirra lite. Detta, mina vänner, är något slags rekord. Jag har alltid av naturen varit väldigt morgonpigg: de dagar jag inte måste gå upp det vill säga. Nu hinner jag äta mastodontfrukost i lugn och ro och kanske hinner jag till och med platta håret lite...
Hoppas det här blir en härlig dag.

onsdag 4 mars 2009

En busschafför, en busschaufför, det är en man med...

Idaaag idag idag.
Idag har jag haft turen att bli bjuden på fika två gånger av riktiga finisar.

Först efter jobbet blev det en härlig promenad till Östermalm. Träffade Josef av en slump på vägen. Det var roligt. Han var levande och fin och gjorde mig glad. Det var väldans längesen vi sågs. På Östermalm träffade jag min fikadate Alex Baker. Det var nog ännu längre sen vi sågs! Vi hade supertrevligt på café Mocco och skrattade mycket åt alla cafégäster med svåra Östermalmsmanér! Mysigt mysigt. Tänk att två timmar bara kan flyga iväg sådär.

Och Alex; nu när jag vet att du smygläser! TACK för fikat. Du vet att jag bjuder nästa gång! Du får ju skriva nåt när du är här så jag vet om'et!

När jag skulle ta 1an till Fridhemsplan från Karlaplan inträffade något ofantligt: En busschaufför SKÄMTADE med mig. På ett riktigt jäkla kul sätt också;

När jag skyndade fram till dörrarna (bussen hade precis stannat, men det stod en annan buss framför så jag fick springa bak) så stängde han dem mitt framför näsan på mig. Ni vet, sådär arrogant som så många idiotförare gör i den här stan. Fast de står helt still och folk knappt har fått kliva av. När jag gjorde en uppgiven gest så skakade han bara bistert på huvudet. Ni vet, sådär arrogant som så många idiotförare gör i den här stan. Sen, just när jag trodde han skulle köra iväg, så öppnade han dörrarna med ett brett leende.

-"Haha, gick du på den lätta, va?"

Värsta sköna snubben! Tror han hette Hassan. Jag vill bara åka med honom! Det är ju brilliant! En busschaufför som låtsas vara dum i huvet och istället är ascool! I love it!

Väl på Fridehemsplan blev jag bjuden på både te och hemmagjord banankaka, trots att jag bara skulle dit en supersnabbis. Mumsmumsmums! Det blev mysigt flickprat och fler härliga kalorier att stoppa i magen. Tack fina Lillan o Charlie!

Nu ska jag göra en lista på vad jag ska hinna göra imorgon innan jobbet. Börjar inte förrän 14! Kl 12.00 är det Body Pump inbokat och jag bävar redan... Min träningsvärk är fruktansvärt oskön idag... Men innan pumpen så ska jag hinna göra massa andra bra grejer. Bra med lista att bocka av då.

tisdag 3 mars 2009

Tisdag it is.

Idag var jag uppe så jäkla tidigt och ändå var jag försenad! Kan inte fatta varför jag är så himlans trött hela tiden, men gissar att det är för att jag inte har kontinuitet i träningen längre.

På jobbet var det jag och Lina tillsammans på Götgatan igen. Härligt. Hon och hennes fantastiska lockar gör mig så glad varje gång vi jobbar ihop.
Efter jobbet; direkt iväg till gymmet trots min gigantiska opepp. Tog ut mig totalt på pumpen och sprang en kort bit på min gamle vän löpbandet efteråt, bara för att öva lite flås. Där är det inte riktigt som det har varit än...
Sen jag kom hem har jag kokat soppa på en spik, inspekterat mina blåmärken (som ser ut att läka fint, de har nu antagit en lilagulgrön färg som känns enkla att matcha med vårmodet) duschat, kollat fejjan o sett min dröm-man Mads Mikkelsen på tv, jag skulle fortfarande röka 3 cigg efter varann om det betydde att jag fick komma i närheten av honom. My God what a man.

Nu ska jag äntligen få krypa ner med min pocketbok under täcket. Imorgon SKA jag komma upp i tid.

OBS! Alla har ju redan uppmärksammat det, men jag vill inte vara sämre. Igår vann min bäste vän Marcus Englesson en Guldmask! Han är fanimej helt fantastisk på alla sätt! Grattis sweety! Vi firar dig på lördag tillsammans med Andreas!
Nattinatt!

måndag 2 mars 2009

Veckans top 5, vecka 9

  • Brunch på String och promenad på Djurgårn i solsken med flickorna.
  • Födelsedagsfest hos kusin i Solna.
  • Semla hos Lillan o Charlie
  • Vin, sushi, ragg o tjejsnack på Ljunggrens
  • Att ha roligt på jobbet

Dislike of the week

  • Toaletter på caféer och uteställen utan handtorkningsmöjligheter. Jag hatar att va blöt om händerna.
  • Snö - igen
  • Att vara lat
  • Att vara blek

söndag 1 mars 2009

Som en liten solskenshistoria

har min söndag varit. Hela den här helgen har varit en sån där helg som man hoppas att alla helger ska vara.

Fredagen var en sjukt bra dag för butikerna på Götgatan och det var ROLIGT att jobba!!! Överraskad av denna känsla la jag ut ett spontant förslag till Yai-Li och Jonia att ta ett (eller några) glas vin på Ljunggrens direkt efter jobbet. Like old times! Och precis som i gamla dagar var de båda på direkt. Ljunggrens var precis så som jag mindes det; alldeles, alldeles underbart. Många glas vin, lite vansinnigt god sushi samt härligt umgänge en fredagkväll var precis vad som behövdes. När Malin Molin kom fram till Stockholm vid midnatt var jag på ett alldeles ypperligt humör.
Lördagen var inte lika roligt kaotisk på jobbet, men ändå helt ok. En lunch med Hannah o Malin på Ljunggrens (ok, jag vet. jag ska sluta tjata om det där jäävla stället, jag är besatt! men de har faktiskt grym lunch också!) lyste upp hela dagen. Efter jobbet gjorde jag och Malin oss i ordning för att åka på kusin Julias 34-årskalas i Solna. Hannah hade inte hämtat sig riktigt från sin magsjuka några dagar innan och stannade hemma. I Solna bjöds det på god mat, gott vin och finfint sällskap. Malin smälte in direkt med familjens ironiska bitskheter och vi hade så kul där att vi struntade i att gå ut och kom hem halv fyra, fulla, mätta och glada.

Idag har vi ätit den obligatoriska brunchen på String med Hannah och Yai-Li. Shoppat på Stadsmissionen. Åkt båten till Djurgårn där vi mötte upp Jonia för en långpromenad med en avslutande fika på Rosendal. Jag är fortfarande mätt! Den där brunchen är svårslagen.
Det kändes verkligen som att våren är på väg nu och det är faktiskt 1 mars! Om bara en månad kommer Djurgårn att se ut såhär: