söndag 24 april 2011

Vinden har vänt

Tänk vad snabbt man kan pendla mellan känslor. Från att ha roat sig big time till att ha en orosklump i magen.

Min fina, fina, kära kollega Linn som är en av alla goa vänner som är med på den här resan blev sjuk redan första dagen. Hon hade jättehög feber och mådde allmänt riktigt, riktigt dåligt. Den tyska überalvedonen hjälpte föga och hon fick stanna på rummet mesta tiden både igår och i förrgår. Igår kväll blev hon så pass dålig att hon, på inrådan av svenska sjukvårdupplysningen, åkte in till akuten. Där blev hon väldigt prioriterad och fick syrgas och säng direkt. Först misstänkte de hjärnhinneinflammation. Hon fick ge tre tuber blod och ta ett ryggmärgsprov, vilket gör hiskeligt ont. Sen skulle svaren komma inom en halvtimme.

Hjärnhinneinflammationen är nu uteslutet, men tyvärr verkar hjärtat inte funka som det ska. Linn kommer få stanna i Berlin i mer än en vecka! Det känns förjävligt. Ingen vill ju åka hem och lämna henne här såklart. Nu ska jag kolla med deras flygbolag, Ryanair ifall de kan maila en blankett med sjukförsäkringsuppgifter. Men vad kan man göra mer? Sällan har jag känt mig så maktlös!

3 kommentarer:

  1. usch vad tråkigt att höra!
    Vi håller tummarna i Sverige!

    SvaraRadera
  2. Se till att kontakta hennes närmast anhöriga (har ni ju förmodligen redan gjort) så får dom ta kontakt med det försäkringsbolag som täcker hennes hemförsäkring. Det försäkringsbolaget har ett assistansbolag kopplat till sig, som förmodligen är antingen SOS International eller Falck travelcare, och som jobbar med att ta hand om och få hem sjuka och skadade svenska utomlands. När det är i deras händer kommer allt lösa sig finfint och dom kan till och med ge henne motsvarande sjukhusvård på ett specialflyg hem om det skulle behövas. Allt för att hon ska få komma hem och få vård hemma istället om hon behöver fortsatt vård. Lycka till och hoppas att hon blir bra snart!

    SvaraRadera
  3. Men herregud :( Min syster hade baktriell hjärnhinneinflammation för något år sedan. Vi höll på förlora henne. "Skönt" att det inte var det.

    Håller alla tummar för att allt går bra! (vilket det så klart kommer att göra!!)//Sus

    SvaraRadera