torsdag 30 september 2010

Fint som snus


Tänk vilket uppköp. Från ett fängelse med plats för endast, och då menar jag endast, en säng i rummet, till ett fantastiskt hotell med gigantiska rum och allt man kan önska sig i form av fika och godsaker... Kommer kännas bra att vakna här på födelsedagen imorgon.

Tröttttt


Omg! Va sjukt trött jag är nu. Det är vi allihop, men nu är vi iaf på väg. Färdigspelade och färdigpackade och på väg från Västervik till Örebro och premiär för den tredje föreställningen som heter Puss och snusk. Just nu känner vi oss alla helt slut men när vi väl är på plats kommer vi nog bli laddade igen. Och imorgon är det ju dessutom en alldeles oerhört speciell dag om man råkar vara född en första oktober...

Mera trattar


Jag älskar mina morgonpromenader i Västervik!

onsdag 29 september 2010

Härliga tider


Idag är en strålande dag i västervik. Om en och en halv timme kör vi första föreställningen för dagen och jag har redan varit och plockat trattisar i skogen!

tisdag 28 september 2010

Övertrötthet


Kolla vilken skittuff pose. Det krävs år av träning för att se såhär cool ut. Alltså, jag är så trött nu så att min fjantighet även märks på bloggen. Vi har haft två grymma föreställningar idag. Helt underbar publik och bra energi hos oss. Nu har vi repat några timmar och fortsätter med det ett tag till. Snart blir det vila och det är nog bra för vi är alla lite övertrötta nu.

måndag 27 september 2010

Saknad


Herregud vilka duktiga arbetare vi är nu. Vi satte igång halv nio, hade en premiär som inte riktigt var så bra som vi kanske kunnat önska...och har sedan repat till kl åtta på kvällen. Nu ska vi trötta och hungriga äta en välförtjänt middag. Det känns att det är andra veckan på turné nu. Även om vi har väldigt roligt är vi lite trötta och alla längtar efter nära och kära. Och jag längtar efter en dator också så att jag kan få läsa era bloggar också (ni som har sådana alltså)! Åh, vad jag saknar er nu allihop!

lördag 25 september 2010

Snygg brud


Världens snyggaste tjej (och hon är också begåvad... Some have it all) Paula, sitter här på Harrys i Västervik och beställer käk. Vi är ute hela gänget efter en dag av repetitioner på vårt hotell som är ett gammalt fängelse. Vi har det väldigt bra här. Imorgon blir det genrep på två föreställningar med vår regissör Johan som kommer hit och hjälper oss. Om exakt en vecka kommer vi hem igen och just den dagen blir jag ett år äldre.

Minnen från Västervik


Idag är vi i ett morgondisigt Västervik. Det är så vackert här och just nu är hela staden slumrande. Jag får lite jobbiga minnen från förra sommaren då och då. Både från sjukhuset där jag åkte ut och in några gånger, och från hur tillvaron i allmänhet var för mig i Vimmerby på jobbet. Men nu är jag bara glad. Och trött så klart. Om en stund ska jag berätta om stället vi bor på, för det är värt ett inlägg i sig.

fredag 24 september 2010

Mölndal by morning


I morse var jag på promenad i ett nyvaket Mölndal där vi spenderat natten på Scandic. Vårt hotell i stan hade fullt eftersom det är bokmässa nu. Mölndal i sig var väldigt mysigt och fint men jag blev förbannad på Scandic. Jag beställde en ceasarsallad som enligt menyn kostade 98 kronor. Salladen var inte särskilt god med torr kyckling och nästan ingen dressing, men det hör egentligen hit. Jag mådde illa innan jag ätit upp och lämnade pengar till mina kollegor som satt kvar. När de sen kom upp till rummet hade de fått lägga ut 55 kronor till. Alltså kostade den torra salladen 153. Hade jag betalat själv hade jag givetvis sagt ifrån direkt men nu kunde jag ju inte det. Dessutom hade de fått betala 147kr för en flaska kolsyrat vatten. Det visade sig vara fel... Vattnet (som var servitrisens rekommendation) kostade "bara" 50kr... Rätt pinsamt tycker jag.

torsdag 23 september 2010

Löööve it!


Paus i gigandet. Vi är så sjukt trötta nu, men om en timma är det dags igen. Då för föräldrarna till de ungdomar vi spelat för idag. Trots trötthet i kropp och röst är jag så himla glad över mitt jobb. Det är så sjukt roligt att spela med dessa grymma kollegor och för alla fantastiska ungdomar. Löööve it!

Back stage


Kolla vilka sötnosar jag fick träffa igår! Min fina lillasyster och en av mina bästisar Malin. Det blev ett kort möte, men ändå! Nu är det återigen tre föreställningar och vi är just färdiga med första. Nu står polisen och stödcentrum, som är med i föreställningen, på scen och svarar på frågor och vi vilar lite bakom och laddar inför nästa.

onsdag 22 september 2010

Lyxdagen


Det är ett tufft spelschema detta med tre spelningar om dagen. Tidiga mornar och sena kvällar. Men just idag spelar vi bara en föreställning. I en gympasal. Både jag och Linn, som sminkar sig i bakgrunden, är dåliga i rösten, men det är bara att köra på. Och vet ni! Idag är det sol i Göteborg! Igen!

måndag 20 september 2010

En sorgens premiärdag


Herregud vilken dag! Premiärdag med tre gig på en gång. Sverigedemokraterna är i riksdagen och himlen gråter (som vanligt) här i Götet. Jag grät faktiskt också en skvätt över det där igår. Det är så vidrigt och skrämmande att ett högerpolitiskt parti fått tjugo mandat i vårt land. Vad hände med solidariteten och förnuftet? Precis nu är vi färdiga med alla föreställningarna för idag. För att vara en ganska orepad premiär är jag mycket nöjd. Första föreställningen kändes väl inte 100% bra men sen blev det bättre och bättre. Oturligt nog är rösten sliten sedan tidigare och jag är orolig för att den inte kommer hålla dessa två veckor, men det är bara bita ihop och försöka kurera mig så gott det går. Nu ska jag sova och skämmas för Sverige.

söndag 19 september 2010

Han är dopad!


Här är lille Alvar, trygg i pappas famn. Det ser lite ut som om han undrar vad det där med vattnet på huvudet var för nåt... Dopet var hur fint som helst och jag önskar bara att jag kunnat stanna längre och fått umgås med familjen lite. Nu är jag dock redan på väg till Rågsved för att sätta mig i turnébilen och styra kosan mot Götet. Det blev ett tårfyllt farväl av Robbie, men två veckor går fort, eller hur?

Hit och dit


Idag kommer att bli en oerhört stressig men förhoppningsvis fin dag. Just nu är vi på väg till dop i Uppsala och sen blir det hem igen, packa väskan och ut på turné med första uppehåll i Göteborg. Just nu är jag stressad och lite nervös, jag har alltid problem med avsked. Även när det bara handlar om två veckor...

fredag 17 september 2010

Fina flickor


Jag kan inte säga nog hur mycket jag tycker om dessa två flickor. Att de dessutom sitter i mitt och Roberts kök och äter middag och dricker vin just ikväll är nästan för bra för att vara sant. Ida och Malin, åh vad jag gillar er! Och Robert har gjort gourmémat. Han kan allt, utom att stava till ordet sure på engelska.

Helgtröttheten


Trött tjej efter genrep av ännu en föreställning. På söndag åker vi på en tvåveckorsturné och har premiär på tre föreställningar. Det kommer nog att funka men det kommer bli tufft. Tur för mig att jag har en grym ensemble att luta mig mot. Annars hade jag varit hundra gånger mer nervös. Nu är jag bara trött.

torsdag 16 september 2010

Bästa jobbet


Alltså, jag visste redan att det här var ett bra jobb. Men just idag är det ännu bättre!

God morgon


God morgon mina små godbitar. Idag är det torsdag och vi ska ha frukostmöte och sen repa och sen genrepa! Vad ska ni göra?

onsdag 15 september 2010

Bilder från semestern

Det började med en blekfis i en soffa hemma på Sööööder.
Och sen var vi plötsligt två blekfisar på en ljuvlig stenstrand vid Egeiska havet.

Eller i havet...

Blekfisarna hyrde vespa och var mycket snygga i sina vespa-outfits.

Med vespan tog vi oss till den ena underbara stranden efter den andra.



En av gatorna ner till hamnen.


På väg till middag.


Mycket strandhäng blev det. Här är vår favorit. Kerveli.

Några bikinibyten hann man med också.





Robert byggde ett suveränt stenslott.


Detta åt jag till lunch VARJE dag. Ibland tillsammans med taramosalata och bröd. Yummie!

Morgonpromenad


Lite svettig på promenaden...

Solnedgång från takterrassen.

Världens snyggaste och vackraste karl!



Hamnen på kvällen.

En dag var vi på en livsfarlig utflykt. Efter en 1,5 timmes vespatur, klättring uppför ett stup och lite vadande började några fiskar käka på min fot...

Det kanske inte syns hur brant det är... men det här är vägen ner från stupet...

Det är viktigt att smörja in sig.


Jag kan inte sluta skratta när jag ser den här tant-gympa-bilden... Jag tyckte själv att jag var skitcool som kastade sten låååångt ut i havet... Stentuff... Verkligen....

Takterrassen.



Mmmmm-hhhmmmmm, he sure is on the hot tamale-train that Robert.

Och sen var man plötsligt tillbaka i soffan igen... Inte riktigt lika blek dock.

Vi hade en ljuvlig resa!

tisdag 14 september 2010

Just det!


Just det, en grej till.
Jag har röstat idag. Gör det ni också! Om inte nu på söndag så förtidsrösta!
Det är så viktigt! I år mer än någonsin!
Om ni inte har bestämt er redan, eller, även om ni har bestämt er. Lyssna på en av Sveriges grymmaste och mest vettiga skådespelare, Stellan Skarsgård, här på Isabelles blogg. Lyssna på vad han säger. Det berör er alla!