onsdag 22 februari 2012

Jag ÄLSKAR Norrland och Jämtland! Jag vill bo här!


Här på Ångersjöstugan åt vi raggmunk med fläsk igår.


Solnedgång vid en bensinmack.


Glassgubben var insnöad.


I morse gick jag före de andra till frukosten på hotellet. Ljuset, den torra kylan och luften var fantastisk!


Och det var snöigt som tusan.


Fem minuter senare kom de andra med bilen över backkrönet... Eller... Nästan över. Vi körde fast. Ordentligt. Som tur var finns det jävligt trevligt och redigt folk i Edsåsdalen. Spännremmar och en fyrhjulsdriven cruiser senare och vi var loss (observera att detta är andra gången vi kör fast i fjällen)!


Sen körde vi de sista två spelningarna någonsin av projektet Sanning/konsekvens och föreställningen Chilla eller tjalla på en superfin scen i Järpen. Grymmaste avslutet!


Och SOL!


Massor av sol!


Världens vackraste område!


Och heta kollegor.


Ett hus här vid vattnet kostar runt 1,5 miljon... Ungefär 20kvm i innerstan. Vad är värt mest?


Sen for vi till det mest prisvärda hotell vi nånsin bott på. Hotell Älgen i Östersund. Här väntade varm bastu och öl.


Och renkorv o chirre.


Middagsbuffén kostade 65kr för boende på hotellet... Galet!

Nu är vi världens nöjdaste ensemble. Idag har vi fått höra att vi är den bästa teatergrupp som finns, att vi är det roligaste och mest tänkvärda några elever har sett och fått varma kramar av många ungdomar i publiken. Det kändes fint. Det kanske är här man ska bo ändå?

måndag 13 februari 2012

Sol och regn




Såhär vacker var vägen till Skåne idag. Kvällen har spenderats med jättegod mat och mycket trevligt sällskap hos en ensemblemedlems familj här i Trelleborg. Sen fick jag ett trist besked som gjorde allt ledsamt och hopplöst. Ett nej är så jävla jobbigt. Men det är bara att skaka av sig och köra på igen. Önskar bara att solen efter regnet ska komma på riktigt. Typ nu.

En överraskningshelg i Helsinki

I fredags morse, klockan fyra närmare bestämt, hade jag tvättat och torkat all min tvätt, packat väskan och var beredd att ta bussen till Arlanda. Det var dags för ett överraskningsbesök till Helsingfors för att träffa min kärlek.


Trött men pirrig tjej i trapphuset hemma.


Skanstull var rätt folktomt kl 04.10, sånär som på två knegare och en överraskare som tillsammans väntade på bussen i kylan.


Soluppgång från flygplansfönstret.

Sen kom jag fram och åkte buss och spårvagn hem till Robbie. Förutom väskan bar jag en påse med wienerbröd, Sarah Bernard-bakelser och tulpaner som jag hoppades inte skulle frysa, för i Helsinki var det KALLT!

Robert blev väldigt överraskad. Nästan lite väl. Det är ju inte helt smärtfritt att bli överraskad så tidigt på morgonen och överraskningen kan bli lite chockartad. Det kan vara bra att veta det som överraskare...

Sen blev allting väldigt mysigt och vi enades om att det var en bra överraskning ändå... Phu!


Robert jobbade fredag och lördag och vi hade så mysigt hemma sen med biskvier o wienerbröd medan tulpanerna slog ut på bordet.


Arvids klocka...

Det var fantastiskt fint att få träffa alla i ensemblen och lära känna dem lite. Både bastu, middag och partaj hann vi med. Och på lördagen fick jag se repetitionerna av slutet av första akt. Jag kan bara säga: Ni får inte missa det här! HERREGUD, vilken ensemble! Vilken musikal! Ahhh! Och min fina kille! Han är sannerligen fantastisk!


Efter tre dagar i Helsingfors med den jag håller av mest av allt ska jag nu åka med min egen underbara ensemble till Skåneland och jobba arslet av mig en vecka. Känns kul, men jag önskar (som vanligt) att Finland låg lite närmare.

lördag 4 februari 2012

Back to my roots?

Vi har haft en helt underbar upplevelse i Söråker ikväll. Spelningen gick riktigt bra och publiken var suverän. Men hela mottagandet var så fantastiskt, från början till slut, med bärhjälp, grym scen, stora fina loger, frukt, dricka och godis och till och med helt galet god middag efter giget. Jag började fundera över varför jag inte bor kvar i Norrland... Alla är så trevliga och bra här! Kanske dags att flytta tillbaka hit igen?

Nu är vi på hotellrummet i Glada Hudik och ska sova. Fyra timmar hem imorgon bara. Piece of cake!

Här är ett nytt jobbfoto...


Som vilket annat jobb i världen... Jomenvisstsåatteeehh...