söndag 30 september 2012

Utflytt från Åsen

Hej hej igen.

Nu är det söndag. Det är sista dagen som 28 år. Och sista dagen i Hägerstensåsen. Och det är bara för städningens skull. Jag längtar till min egen lya. Det är mer space där och så är det ju min inredning och mina prylar. Här är det väldigt , väldigt spartanskt. Däremot kommer jag sakna några grejer med att bo här.


  • Närheten till naturen! Rådjur, kaniner, fåglar i hundratal, plommon och doft av blommor och barr utanför dörren! Det är det bästa!
  • SATS Telefonplan. Det trevligaste och bästa gymmet jag gått på. Det kommer jag sakna mycket.
  • Tystnaden
  • Att inte ha tv (jag vet... det är ju en quick fix hemma också... men jag vill ju ändå ha tv:n där ifall jag skulle vilja se nåt spännande)
Ja, det var nog det... 

Nu ska jag alltså städa... Nu alltså. Ska bara kolla lite grejer.... NÄ! NU ska jag städa. Oj så skoj.

fredag 28 september 2012

The B is b

Jomen ok. Bloggen. Hur var det nu man gjorde? Varför ser allt så nytt ut? Vad tusan skrev jag om varenda dag förut?

Nu, helt plötsligt, mitt bland alla banankartonger, utrensade kläder, chipssmulor och manusblad kom den. Skrivlusten! Kanske just för att jag sällan varit mer stressad eller haft fler bollar i luften än nu. Det är ju så oerhört lockande att göra andra saker då. Men ändå... Trevligt att ha den tillbaka även om det bara skulle visa sig vara ett tillfälligt besök.

Just nu är som sagt mitt liv lite kaosigt. Egentligen är det nog inte det. Jag har bara mycket att göra. Men jag har märkt att jag blir stressad och konstig av att inte veta när jag ska få vila och inte ha något planerat alls nästa gång. Just nu har jag planer i princip varje dag i en månad framöver. Blä liksom.

Den här veckan som går mot sitt slut och nästa vecka är värst. Jag ska flytta från mitt tillfälliga "sommarboende" i Hägerstensåsen (jag flyttade från min kära lägenhet för att få lite billigare hyra när jag ändå inte skulle vara hemma under sommaren) hem till Söder. Men jag får inte lägenheten förrän på onsdag, så först ska jag bo några nätter hos pappa. Det är lustigt hur mycket man hinner bo in sig under bara några månader... Mitt nya motto är släng skiten (alltså sortera det och ge bort det till Stadsmissionen eller kom på i sista stund att du förresten visst kommer behöva dina 1000 år gamla springskor någon gång i framtiden och låt dem ruttna i en plastpåse i hallen). Det är mycket att ordna med gällande flytten och städningen och för ca 1 månad sedan blev jag återigen särbo med min grabb. Det suger. Det gör det verkligen. Men så mycket som den här bloggen handlade om det för ett halvår sedan behöver jag knappast yttra mig om det mer (HA! Yeah right).

På måndag fyller jag år. 29. Jag har ingen ålderskris alls, men är livrädd för att den plötsligt ska komma och krisar mer över det än över det faktum att jag faktiskt börjar bli äldre än jag någonsin varit förut. Jag är "borde inte du skaffa barn snart"-gammal, "oj, när ska du skaffa ett riktigt jobb"-gammal och "har du inte renoverat köket"-gammal! Men vet ni vad? Det är inte så viktigt för mig. Det enda som är tråkigt är att jag nog trodde att jag skulle ha flyttat till en liten stuga med trädgård by now. Och att jag märker på min kropp att den är på väg att ge upp sin ungdom. Men det är ju världsliga saker.

Det jag egentligen skulle skriva om födelsedagen är att jag tyvärr är lite barnsligt förtjust i just de dagarna (de återkommer ju så sällan) men just den här dagen ska jag vara på jobb kl 7 och dessutom ha premiär på något som jag känner mig supernervös inför och sen ska vi spela ÄNNU en föreställning och jag har inte ens hunnit planera det minsta firande eftersom jag har så mycket annat. Sen kan man ju inte komma ifrån att det är lite bortkastat att fylla på just en måndag. Jag kommer ihåg att jag gjorde det i mellanstadiet någon gång. Men just den dagen fick vi pannkakor till lunch så det var ändå helt ok! Jag funderar på att låtsas att min födelsedag inträffar någon annan dag. Typ 13 oktober.

Bild från Berlin i somras. Innan snubben flyttade tillbaka till Finland och innan jag visste att jag fyllde år på en måndag.
Ok. Dags att fortsätta flytta kanske. Well well. Kanske det var kul det här igen...