söndag 27 maj 2012

Ode to my mama!




Idag är det min mammas dag. Och alla mammors dag. Men min mamma är speciell för hon är både bäst och smartast i världen. Det finns nästan ingenting att kunna i världen som hon inte kan. Dessutom har hon något som jag önskar hade gått lite mer i arv till mig; tålamod!

I den här tiden som har varit lite jobbig för mig har hon funnits till 100% och lyssnat och stöttat och bjudit på mat och kramar när det behövts som mest.

Tack mamma för att du finns! Jag älskar dig!

Sms från min mamma igår: "Varför är enäggstvillingar så osynkade? Vem hade koreograferat det sista numret och varför? Det är mina frågor! Det blir en hård kamp om keffpriset ikväll. Men Loreen är ju helt outstanding!! Man får ståpäls! Puss! Ma"

See why I love her?!

fredag 25 maj 2012

En perfekt dag, om det inte var för...


Vilken dag!

Så soligt och varmt att det kändes som om vi var vid Medelhavet.

Jag har kunnat vara ute ändå gaaanska mycket idag och det känner jag mig faktiskt värd.

Förra året skaffade vi oss ju en kolonilott och i år har vi gått ut starkt och jobbat på som bara den. Nu ikväll åkte jag ut ensam och vattnade. Det är så sagolikt vackert där och det är alldeles fridfullt allt få påta lite i jorden och byta några ord med sina kolonigrannar. Jag hoppas verkligen att vi kan skörda massa gott om nån månad.

Nu på väg hem (mitt nya hem över sommaren) till Hägerstensåsen fanns det plötsligt bara glada par som höll hand och pussades och räknade fräknar och var så där suuuuuperkära eller festglada kompisar med klirrande systemetkassar, ny solbränna, fnitter och fyllda kassar med kvällens planerade grillmiddag.

Just precis då hugger det lite i bröstet igen. För den personen som jag längtar efter och helst av allt vill vara med när dagen är medelhavsvarm och kvällen är ljus och doftande är så långt bort. Nästan hela dagen har gått bra och jag har bara saknat liiite liiite. Men nu blev det ganska mycket igen.

Om jag fick önska mig någonting nu (förutom chokladmoussetårta, fotmassage, rakare tänder och ett välbetalt jobb) så skulle det verkligen vara att kapa distansen till den jag har kär. Vi kommer få sommaren. Det är jag så himla glad för. Men sen kommer hösten när det precis börjar kännas som vanligt och så försvinner han igen.

Dumma Finland.

Om det är nån typ tävling snart där många länder tävlar mot varandra, då ska jag INTE heja på Finland.

Fy vad ledsna de ska bli!










tisdag 15 maj 2012

En trailer

Idag har vi spelat en skitrolig föreställning i Lidköping för 500 väldigt goa gymnasie-elever. Resan hem var lång och vi hann med stormvindar, hällregn och solsken i 20minutersintervaller hela vägen.

Nu borde jag ha gått och lagt mig redan men är för upptagen med att ha dåligt samvete för massa saker istället. Jag är ganska dålig på många saker, t.ex att rita, att bygga modeller, att spela rumble, att komma på den smartaste praktiska lösningen snabbast, att gå hem om det finns oplockade blåbär kvar i skogen etc. Att ha dåligt samvete dock. Det är jag mästare i. På alla sätt och vis. Jag vet en som skulle kunna utmana mig och möjligtvis vinna. Men bara en!

Nu har jag dåligt samvete för att jag inte gick och tränade när jag kom hem ikväll, och för att jag inte gjort matlåda till imorgon. Och för att jag skulle ringt flera personer som är viktiga för mig idag. Och för att jag inte svarat på sms från personer som är superduperviktiga för mig. Och för att jag inte adressändrat. Och för att jag inte går i säng. Och för att jag har dåligt samvete. Enough I tell you!

Det är tråkigt att inte blogga. Men jag känner inget sug. Min skrivaranda har flugit sin kos. All humor har runnit av mig och kvar är bara ett tråkigt skal av floskler och lite deppighet.

Tråkigt att jag inte ville skriva igår eller i förrgår eller dagen innan det. Då var jag superpepp och så jääävla rolig att ni hade dött av magknip om jag hunnit formulera nåt på bloggen just då (jag har inte installerat jantelagen på min nya dator så inget av detta censureras).

Imorgon ska jag försöka att skriva lite igen om varför jag inte bor hemma i min älskade lya på söder, om hur fint allt är ute just nu, om vad som är spännande, vad som är totalt dött och vad som känns mest kul just nu.

Heipa!