onsdag 22 juni 2011

Ett litet ärligt inlägg

Hejhej mina kära bloggläsare och vänner.

Det är ju en för tillfället tyst och tråkig blogg det här. Jag är ledsen för det för jag önskar att jag hade lust och ork att dela med mig om roligheter, tänkvärdheter och allmänt blaj som vanligt. Tyvärr har jag inte den lusten eller orken just nu.

Det är väldigt konstigt hur livet fungerar för just som jag egentligen har allt jag kan önska mig så känns det inuti som att jag inte har något forfäste alls. Under en period nu har jag kunnat vara glad och som vanligt för det mesta, men i bröstet har det växt en oro och en ledsamhet som jag inte riktigt kan förklara var den kommer ifrån. Jag tror att det är många händelser och känslor som jag gått runt med länge, länge men aldrig riktigt bearbetat som passar på att dyka upp nu när allt runtomkring mig är ganska stabilt. Då, för en gångs skull, är det jag som vacklar och bli instabil.

Eftersom jag är ledig nu så ska jag försöka ta tag i det här och förhoppningsvis vara helt tillbaka på banan om ett inte för långt tag igen. Under tiden kanske den här bloggen blir lite tyst och lite tråkig. Eller så dyker det upp ett inlägg eller två någon gång när jag blir sugen.

Det känns läskigt och jobbigt men ganska bra på samma gång att skriva det här. I hela mitt liv har jag varit expert på att ha en polerad yta och det värsta jag har kunnat tänka mig är att visa mig svag inför andra. Trots att jag uppskattar och aldrig dömer någon annan som visar detsamma för mig. Jag vet inte varför det bär emot så mycket, men det gör det. Nu tänker jag försöka skita i det och vara öppen med att allt inte är 100 just nu. Men det kommer nog bli det. Som sagt så uppskattar jag ju alltid när andra är ärliga med sina känslor mot mig och det sorgligaste som finns är ju människor som låtsas att allt är perfekt 24 timmar om dygnet.

Hej hej så länge och jag hoppas ni står ut med den här tysttrista bloggen en liten tid framöver. Det kan ju bli så att nya inlägg börjar trilla in när jag fått min nya telefon... men det återstår att se. Må gott i den underbara sommaren fylld av... eh.. regn och blixtar.

lördag 18 juni 2011

Höga kusten


Jag önskar att min kamera inte var så himla keff för det här är så mycket vackrare än på bilden! Jag är och knallar på Höga kusten-leden och det är den ena mer hisnande vyn efter den andra som viker ut sig nedanför kullarna. Till vänster om mig glittrar vattnet och på andra sidan sjön lyser kyrkan som min fina kusin ska gifta sig i om några timmar. Igår badade vi vedeldad bastu och badade i vattnet som nu är min följeslagare runt leden. Det är såhär man ska leva!

torsdag 16 juni 2011

Ärligt

Men ÄRLIGT talat! Vad är det fråga om? Varför bloggar jag så djävulusiskt dålig? Jo, det är så att jag har en fett dålig kamera på mobilen som inte längre tillåter mig att blogga från den. Detta i kombination av att nästan aldrig vara i närheten av en dator har lett till denna bloggtorka. Men jag är inte död. Och vi blev inte särbos efter IKEA-besöket. Faktum är att vi var helt jäkla awesome på IKEA. Vi kom inte därifrån med EN ENDA pryl vi inte hade bestämt innan att vi skulle ha! Det ni!

Däremot när vi skulle bygga ihop allt fick sig förhållandet några små törnar ( en av oss har ett ganska dåligt humör när den inte har fått äta ordentligt... den personen jobbar då allra bäst ensam men ibland går inte ens det bra... den här personen är lång, mörkhårig och har ett namn som baklänges blir -Ni fes! -Oj!) men nu är allt uppe och det känns så himla, himla bra. Nu ska allt bara ner i lådor och skrymslen innan vi kan pusta ut och känna oss lite hemma.

Det har ju hänt mycket mer än såhär dessa bloggtorksdagar men jag ska inte radda upp allt på en gång utan portionera ut det med jämna mellanrum.

Idag fixar vi som små gnuer här i lägenheten, sen kommer kanske lillasyster på besök och sen blir det en tripp till kolonilotten där vi behöver få upp ett staket och sen ska jag kanske både gå på Hair och träffa tre härliga tjejer som jag tycker så himlans mycket om. Skönt det är att bara chilla på semestern... Jo... visst.

söndag 12 juni 2011

Eldprovet


Dagens stora uppgift. Första dagen som sambos kryddas med ett IKEA-besök. Håll tummarna för att vi inte blir särbos.

lördag 11 juni 2011

Snart snart snart


Kan ni fatta! Nu är vi hemma om typ en halvtimme. Nog för att vi kommer med ännu mer packning nu som ska trängas i den lilla lägenheten innan vi kommit i ordning ordentligt. Men ändå. Vi kommer inte behöva bryta upp än på ett tag och det tror jag vi är glada för båda två.

Nu är det dags


Packningen klar och i en prydlig liten hög på centralen i Malmö. Nu bär det av mot Stockholm.

fredag 10 juni 2011

Inte hej då


Igår var det utsparksfest så det sjöng om det. Så fort jag lagt in bilderna på datorn ska jag visa dem för er. Nu är min älskade Robert Noack skådespelare på riktigt. Just nu ligger jag och väntar på honom i solen i Pildammsparken med ett kilo biggarråer, två lådor jordgubbar och ett kilo nektariner som jag köpt på Möllan för 50spänn totalt. Plötsligt inser jag att jag kommer att sakna Malmö. Massor. Jag kommer att sakna Roberts fantastiska klass och allt roligt man kan göra här. Däremot kommer jag inte att sakna distansen till kärleken. Men Malmö... Istället för att säga adjö säger jag: på återseende!

torsdag 9 juni 2011

Ingen fara


Ah, found it!

Plane gone missing?


Nu flyger jag till Malmö för att fira min kärlek som blir kandidat idag. Men var är planet?

tisdag 7 juni 2011

En gång för längesen


Här har nästan alla mina bloggkompisar jobbat en eller flera gånger. Jag var här en vinter för hundra år sedan och såg The Best Little Whore House In Texas. Snacka mycket som hänt sedan dess!

My tribute


Gissa vem som är en av tre fotbollspelare i landslaget jag känner igen i kvällens match? Tips: han har gjort två mål hittills och jag är ganska lik honom på bilden... Nå, vad säger ni? Om nån säger källström blir jag besviken.

My oh my


Nu är det verkligen nedräkning. Om en halvtimme kör vi dagens första föreställning. Sen är det bara tre kvar totalt innan sommaren. My oh my!

måndag 6 juni 2011

Låååångt


Fy faaan vad det är långt till Härnösand! Vi är så fruktansvärt uttråkade i bilen, trots det fantastiska vädret och de fina platser vi svischar förbi. Ska bli rätt skönt att slippa träsmaken i sommar.

Vändningar, flyttlass och slutspurt


Det bästa som finns är att vända en skitdag till en suverän dag. Så var det igår. Jag var ju deppig och surig och tyckte synd om mig själv. Först tänkte jag stanna hemma och göra just det hela kvällen, men sen blev jag så arg på mig själv att jag tvingade mig upp ur soffan och gick till Flyt där världens snyggaste, coolaste och mest charmiga Marit underhöll med sin grymma sångröst. Där fick jag även träffa Fredrik och hans mamma och de var det trevligaste av sällskap man kan få. Sen fortsatte jag till älskade Anna Lidmans kompis Oscars innergård där det var knytis och fullt av oerhört fina och roliga människor. Där satt jag till timmen blev sen och skrattade och åt massa god mat. Det var helt enkelt inte synd om mig alls. Kl ett på natten kom sen en trött men glad kärlek med hela sitt flyttlass från Malmö. Vi stuvade in allt i lägenheten så gott vi kunde men nästan allt fick vara kvar i kassar och kartonger för tidigt i morse åkte Rob tillbaka till Malmö för att gå sina två sista skoldagar och själv sitter jag för sista gången innan sommarn på den kokheta ersättningsbussen. Strax åker vi till Härnösand och sen Sundsvall och sen är det SEMESTER! Jag kan inte fatta det riktigt. Jag kommer sakna mina kollegor. Men va härligt det kommer bli ändå! Heja semestern!

söndag 5 juni 2011

Deppobert

Den här dagen är inte den bästa.

Jag har inte gjort något bra alls nästan. Jag har superont i hela kroppen efter att ha lyft skrot för första gången på år och dar och det har dessutom varit shizoväder i stan idag. Sol men kalla vindar.

Nu är det bara en vecka tills Robert flyttar hit och jag ser fram emot det så himla mycket. Just idag har jag lite mer ångest än vanligt inför den här flytten till Finland. Det kommer över mig ibland det där och då blir jag ledsen och nedstämd och känner att allt är tråkigt. Som ni som läser den här bloggen frekvent vet, är jag inget super-fan av distansen och när vi har fått bo ihop en liten stund så känns det ännu tuffare att behöva skiljas åt sen igen. Det är lite som att få ta en enda sked av en skål med chokladmousse med hallon och sen behöva lämna tillbaka skålen till kocken igen. Tråkigt tycker jag.

Typiskt att jag har en deppdag och är förkyld just ikväll när Marit spelar på Flyt och Anna har knytis!

lördag 4 juni 2011

Jag och mina döskallar


Idag har jag varit ännu en sväng på kolonilotten och vattnat och grävt en ny blomrabatt. Nu har jag och mina döskallar tagit igen oss i solen vid årstaviken ett tag. Jag har definitivt haft sämre lördagar.

fredag 3 juni 2011

Första gången....

Igår var det första gången på många sätt. Robert kom till stan i onsdags kväll och igår morse gick vi upp hyfsat tidigt, trots avslutningsfest på Ung utan pung kvällen innan. Först åkte vi tillbaka till Rågsved och lånade en bil på jobbet sen åkte vi och hämtade upp två glada flickor och fortsatte efter lite irrande på väg 73 till Plantagen i Farsta. SEN var det äntligen dags att bege oss till dagens mål. Vår gemensamma kolonilott i Orhem! Jag, Ida, Robert och Thérèse har nu en alldeles egen liten lott (utan hus på) dit vi skulle för första gången i år! Ida hade varit där innan och rensat upp det värsta, men nu var det dags att ta i på allvar. I början var det lite svårt att veta var vi skulle börja. Det fanns mycket att göra.


Men snabbt fann vi oss och började vända gjord i landen och rensa både i det befintliga jordgubbslandet och lite överallt. En kompost byggdes ihop på ett kick av Ida och den fylldes ganska snart av massor av rens.




Idas kompis Pontus kom förbi och hade med sig sin son Bruno som stannade och hjälpte till hela långa dagen faktiskt. Robert hann med att åka in till stan och klippa sig och kom tillbaka nyfriserad och med extra energi.

Världsafina Ida är det som fixat den här kolonin till oss.


Vi grävde, planterade och rensade i ett och kände inte ens att vi var hungriga så när Rob frågade om han skulle köpa med pizza från stan var vi lite tveksamma. Men när han väl kom med pizzan kastade vi oss över den som mördarsniglar över sallad.

Men sen var det dags igen. Här gräver jag en ny blomrabatt där vi ska sätta jasmin.



Här vette fan vad jag gör, men säkert nåt viktigt...


Efter pizzapausen satte Rob och Thérèse igång med ett rätt tungt projekt: att flytta alla hallon till ett och samma ställe. Egentligen ska man inte flytta på buskar såhär års, så vi får se om de klarar sig. Men vi ville så gärna få i ordning.


Ida kör sista touchen.


Det var ju hur fint väder som helst igår och vi var utee från 12 till 20.30 på kolonin. Rätt bra jobbat!



Här är vår fina pionbuske,


förgätmigej och



förutom sockerärtorna, som jag bara MÅSTE ha med i ett land, hann vi sätta mandelpotatis, vanlig potatis, gul och röd lök, rädisor, morötter, rödbetor, plockssallat, dill, persilja, ruccola, spenat och luktärter.


Jordgubbarna fanns redan men de fick ett fint nät över sig. Blåklint, lupin, akleja, prästkragar, oregano, gräslök, citronmeliss,hallon, rabarber, krusbär och vinbär fanns också redan.


Innan vi gick vattnade vi allt rikligt.


Undrar om det kommer några hallon....


Sen chillade vi lite och tittade på allt vi hunnit med under dagen.


Sen var det dags för dagens andra premiär... I sjön Flaten som ligger alldels precis vid vår lott!



Ida a.k.a Marilyn var först i badet.


Fina, fina...



Nybadade och glada!


Sen åt vi lite choklad innan vi åkte hem igen och somnade i princip bums!