tisdag 30 juni 2009

Under bältet

Igår sa en kvinna som jobbar i baren på stadshotellet att jag var så slående lik en kvinnlig skådespelerska.... Hon kunde inte komma på vem det var men det var en blondin i 40-årsåldern (hmmpf). Jaja, väl ute vid bordet började vi ju gissa på diverse skådisar och jag fick höra allt från Suzanne Reuter och Katarina Ewerlöf till Scarlett Johanson (den sistnämnda var det jag som propsade på att det borde vara, trots att hon varken är svensk eller 40...)
Nästa gång jag kom in och skulle beställa hade hon kommit på vem det var...

REGINA LUND!

Sveriges flummigaste brud. Skådespelerska... nja, jag vet inte... Barkvinnan tyckte iaf att hon var snygg så jag får väl hålla tillgodo med den lilla ursäkten till en tröst över att ha blivit över 40, en hippie-wannabe, sist i melodifestivalen 2006 och en pretty sucky skådis på en kväll. Tack Vimmerby.

Här kan ni döma själva:

Nattbad


Så avslutas dagen som den började: Med ett bad. Denna gång med det bästa av sällskap..

måndag 29 juni 2009

På stadshotellet


Gött med ledighet,vin och härligt umgänge.

God morgon


Morgonjogg och morgondopp gör inte bara gott för kroppen utan måste också vara bra för själen!

söndag 28 juni 2009

Mys och kalas




Det är mysigt men svårt att skriva blogginlägg med en goding halvsovandes i knät. Men jag är glad ändå som ni ser. Nu har jag blivit bjuden på god middag och mangosorbet på balkongen och snart ska vi på födelsedagskalas. Jag frågar mig igen vad alla egentligen gör 9 månader bakåt i tiden från juni månad räknat.... Väääldigt många födelsedagar att fira....

Jobbigheter och underbarbarheter

Usch vad jobbigt det är att ha röstproblem. Mina små stämband måste klara hela den här sommaren men just nu är de alldeles utarbetade. Ska jobba idag och imorgon och sen blir det två dagars vila. Då ska jag försöka vara helt tyst. Jag tror att allt damm i den stekheta Borgen är boven. Man blir helt sliten direkt.

Är lite orolig faktiskt över hur det ska gå att sjunga idag, men det ger sig väl...

Fick dessutom punka på min älskade cykel igår. Helvetesfan.

Som tur är finns det en sak som väger upp alla jobbigheter med råge: besök från Robert. Nu är han här och Vimmerby är världens bästa plats på jorden.

lördag 27 juni 2009

Morgonpromenaden...


runt Årstaviken i all ära, men det är något visst med att kunna mata får i en hage.

fredag 26 juni 2009

Åhhhh, vad det är härligt...

med fantastiska dagar på jobbet. Jag har haft så roligt idag med ett fantastiskt gäng kollegor och dagen bara flög iväg. Allt var bara så roligt hela dagen: underbara besökare, bra driv i scenerna och jättefina impros. Jag fick dessutom en fin komplimang och pepp av en mycket duktig regissör som jag blev extra glad åt.

Direkt efter jobbet cyklade vi till sjön Nossen och badade i kvällssolen. Nu sitter vi på helspänn jag, jerry, malin och jocke inför straffarna i fotbollen. Den där Berg! Vilken grabb alltså. Heja heja.

Glöm nu inte att rösta i min michael-omröstning här till höger. Man kan välja flera låtar om man absolut måste.

Han är borta...


Min största och första idol, det känns så bisarrt att han kunde dö.

Någonstans känns han ju inte längre som en människa. Och ändå så är jag så ledsen. Fick reda på det igår kväll och har hunnit tro att det inte är sant ett flertal gånger... För vem skulle komma undan med ett sådant här pr-trick om inte Michael... Han gör en "Angel" på riktigt och återuppstår lagom till konserterna om en vecka... Men nu har jag börjat fatta att han kanske faktiskt ÄR borta.

Stackars Michael. Han har inte haft det lätt i livet men åh vad jag är glad att han fanns.

onsdag 24 juni 2009

Ledighet i byn


Här ligger vi fortfarande sedan kl tolv idag. Nu är det dock snart dags för cykelfärd hemåt.

tisdag 23 juni 2009

Juuust det!


Nu får benen vila ut. Nyss bad, strax grill!

Lunch


Ett par mycket trötta mameluckprydda ben. Mittemellan en borgmästarinna och en rövare. Två timmar till ledighet.

Farbor Melker-sommar

JAAAAAAAA! Idag jobbar jag min sista dag av fem för att sedan få två dagars ledighet i strålande sol!!! Åh, denna dagen ett liv, som farbror Melker skulle sagt.

Det ska bli bad, vin, sol, glass och jogging. GÖTT!

Ikväll kommer Malin Tengvard (även kallad Tengil) på besök och ska bo hos oss i två nätter. Sen avlöser Mitt hjärta henne och bor med mig i några dagar. Jippie! Härligt med besök. När kommer ni andra? Ni kan få smoothies, american pancakes med hallon och cashewnötter och röd pesto från ÖB om ni skyndar er!!!

söndag 21 juni 2009

Kom liljor och akvileja...


Såhär härligt är det med kvällspromenad i vimmerby. Blommor,gärdsgård o mobilblogging i ett.

Snart faller löven, men i vilken stad?



Efter att ha sprungit igår och morgonpromenixat i morse var jag ganska trött hela dagen och beslöt, vid dagens slut, att spendera några sköna minuter i massagestolen som finns på mitt jobb. Det var en bra idé. 45 minuter senare var jag rätt ordentligt knådad.
Massagestolar borde finnas på alla jobb.

Nu undrar jag ganska mycket över vad jag ska göra i höst. Ska jag till Köpenhamn, till Paris, till Afrika eller ska jag stanna i Stockholm månne?


Måste söka jobb, men det är svårt så länge jag bor i Vimmerby. Allt känns lockande men på samma gång så avlägset. Hör ni om nåt skoj så får ni säga till!
Nu blev det just 2-0 till brassarna. Heja heja.

Morgonmys

Solen har än en gång återvänt till Vimmerby. Jag och Thomas har just varit på en skön morgonpromenad och jag har hunnit med frukost med mina fina sambos.

Tre jobbdagar kvar till nästa ledighet. Känns fullt överkomligt. Igår hade jag så fina barn i Borgen att jag aldrig ville gå hem. Så är det ofta. Ska spara på rösten när jag kan nu, för 6 timmars utomhusteater om dagen blir rätt tärande, hur mycket man än värmer upp sina stämband.

En fråga jag klurat lite på... Om man känner sig halv utan en person, till exempel en lillasyster som bor långt bort, och så kommer det in ännu en person i ens liv som man också känner sig halv utan.... Finns man inte då?

lördag 20 juni 2009

Drömsvar


Ja,vem drömde jag så om? Jo, faktiskt drömde jag om honom som jag vill vara med alla timmar på dygnet, alla dagar i veckan, hela året om. Och jag som bestämt att jag inte ska gifta mig... Typiskt.

Midsommarnattsdröm


Nu har jag plockat sju blommor och klättrat över sju gärdsgårdar under total tystnad. För första gången i mitt liv var det lättare att hitta gärdsgårdar än blommor:-)

torsdag 18 juni 2009

josefinreinhard.blogspot.com sommaridyll


Igår gick vi i en hage och klappade hästar.

onsdag 17 juni 2009

Pripps blå-ungdomarna 4-real

Kommer ni ihåg de där Pripps Blå-reklamerna som gick för typ 12 år sedan? Där unga, snygga reklammodeller hoppade runt på klippor i solnedgångar och motljus och halade upp prippsflaskor ur havet. De hade ofta stora leenden och blomkransar i håret och såg sådär lyckliga ut som man bara kan göra i reklamfilmer.

Så har vi det nu. Vi ÄR för fan de där reklammodellerna här på klipporna utanför Uddevalla. Vi har badat och solat vid havet, gått i skogen och klättrat i träd. Ätit räkor och druckit vin högt upp på klipporna i solnedgången, spelat spel och sjungit för full hals till gamla skillingtryck och svenska örhängen. Nu har vi just kommit hem från ett nakenbad i havet och sitter nu och spelar gitarr och sjunger fina sånger. Tre dagars ledighet kan vara lika gott som två veckor ibland.

Imorgon hoppas jag att jag kan få tag på en mobil.

måndag 15 juni 2009

Ett nytt inlägg---tjohoo

Nu är det lunch och jag har just svidat om från Borgmästarinnans sidenklänning till Lovis beiga linnemamelucker.

Det har äntligen blivit sol i Vimmerby efter flera dagar av grått och regn.

Min mobil har slutat fungera helt och hållet och jag vet inte när jag kommer få en fungerande sådan igen... Det är både skönt och extremfrustrerande att vara mobillös. Bra för mig att öva dock. Mobilen brukar vara min käraste ägodel och jag klarar mig sällan utan den mer än en kvart utan att få abstinens. Jag är ju ett sms-freak men ogillar att prata i telefon... konstig kombination kanske...

Idag är min sista jobbdag av fem och ikväll går jag på tre dagars ledighet. Det känns fantastiskt skönt. Jobbet är dock otroligt roligt fortfarande och jag har inte tröttnat alls än. Ikväll bär det iaf av til Uddevalla och Alexandras landställe. Jag hoppas på sol, bad, vin och relalalaxa.

onsdag 10 juni 2009

Denna dagen - ett liv

Idag, på min sista av två lediga dagar, har jag:
  • ätit mastodontfrukost med fantastiska personer
  • åkt till Västervik i en fin Volvo
  • ätit medhavda pannkakor med sylt vid en hamn
  • träffat en nybliven far
  • badat i havet
  • gjort akrobatiska konster vid ett slott
  • shoppat überbilligt på second hand, bl.a en afrikansk/finsk galen clownklänning och en drängskjorta
  • blivit lycklig och glad och trygg
  • gråtit en skvätt
  • ätit färskpotatis och sill till middag
  • spelat mexican train i vårt mysiga kök
  • fattat att andra har större problem än jag

söndag 7 juni 2009

Ultimatum, svammel och EU-röstning

Nu är det verkligen dags att sova.

Jag har just sett en jättefin film som heter Once, tillsammans med Alex och Andreas. Sen har jag och Alex och Jerry pratat kvällsprat i köket.

Det var längesedan jag kände mig såhär utarbetad och därför borde det vara enklaste saken i världen att bara lägga huvudet på kudden och somna bums.

Dock har jag huvudet fullt av kval och om vad som är rätt och fel. Och vem bestämmer vad som är rätt och fel? Det verkar vara olika för alla. Jag vet inte ens var jag står själv längre.

Jag har fått ett ultimatum som känns som en kniv i hjärtat (och samtidigt en i ryggen). Jag önskar att jag kunde somna nu och vakna någon helt annanstans imorgon. Utan krav från alla håll om hur jag ska vara för att behaga just den som ställer dem.

Jag har åtminstone röstat. Det är jag stolt över att jag hann med. Då har jag iaf behagat mig själv en smula.

lördag 6 juni 2009

Premiären avklarad

Jaha, då ha vi haft premiär då. Efter ca fyra veckors intensivt och slitigt repande. Det gick över förväntan bra och det var riktigt roligt till och med. Nu vankas det premiärfest och jag ska sätta på mig min fina prinsessaktiga klänning som jag älskar. Skön kontrast till mina medeltida kläder jag kommer bära resten av sommaren.

Egentligen är jag så trött att jag vill gå och lägga mig, men det kommer nog bli skoj när jag väl kommer dit. Om två dagar får jag vara ledig i två dagar för första gången sedan jag kom hit. Kan inte säga nog hur mycket jag längtar efter det. Kroppen och rösten är fruktansvärt trötta, men nu är vi igång och arbetspassen är kortare än under reptiden. Hallelujah praise the Lord!

Ett glas vin kanske jag ska unna mig ikväll ändå... Jag är ju inte den som spottar i glaset i vanliga fall, men jag är rädd om rösten i år... Jaja, fest är ju fest iaf och nu ska jag bara ha roligt!

onsdag 3 juni 2009

Dokusåpan

Det här sättat att arbeta på är sannerligen speciellt. Alla flyttar ner till den här lilla orten i fyra månader och både jobbar och lever nära inpå varandra. Det är som någon slags dokusåpa fast utan kameror. Eller som att gå om högstadiet. Vissa blir personlighetsförändrade och det uppstår dramatik som kanske inte hade uppstått i vanliga fall. Frågan är hur länge jag orkar med det. Jag skulle ju aldrig frivilligt vara med i en dokusåpa...

måndag 1 juni 2009

Lite bilder...

Öltälten:

Underbara fröken Molin.


Jocke och jag.



Andreas, Thomas och Micke

Johan, Johan, Marika och Mats.
Schlagerhäng i vårt vardagsrum:
Temabilder från partaj:

Jens, Simon, jag och Johan (en tredje).



Malin och Alex. Stöttepelare och sötnosar i ett.
Badhäng vid sjön Nossen:


En av regissörerna ser såhär avslappnad ut på sin lediga dag...